ÚLTIMA HORA

🚨 Sanitat confirma 9.331 nous contagis i 273 morts vinculades a la Covid-19

URGENT

❗ Sanitat prohibirà la mobilitat entre comunitats per Nadal excepte per motius familiars

Els 7 millors remeis naturals per fer passar la ressaca

Com que no és sa prendre medicaments com l’ibuprofè sempre que et trobes malament, et mostrem alguns trucs que t’ajudaran a sentir-te millor ràpidament

Las siete maneras de parar el infierno de la resaca.
Les 7 millors maneres d’acabar amb la ressaca | Getty

Podria ser que el teu cap de setmana hagi estat ple d’alcohol i excessos i que ara mateix estiguis patint una bona ressaca que no saps com eliminar. No pateixis: et presentem 7 remeis naturals ideals per plantar cara contra la ressaca, que l’eliminaran ben de pressa. Són unes solucions alternatives que respectaran la teva salut i faran que no hagis d’ingerir un ibuprofè com de costum. Tot i que el mètode més efectiu per no tenir ressaca és no passar-se bevent, som conscients que alguns cops la situació pot degenerar i que podem perdre’n el control.

En un primer moment, examinarem en què consisteix la ressaca, aquests símptomes tan molestos que la majoria de persones han experimentat en alguna ocasió. Les culpables de la ressaca són diverses substàncies residuals —principalment histamina, metanol, acetaldehid i alguns altres polifenols— que el teu organisme ha conservat posteriorment a la ingesta desmesurada d’alcohol.

Els 5 senyals més habituals de les persones amb ressaca

En general, qui més qui menys coneix els símptomes més freqüents que provoca la ressaca, però en aquesta ocasió els examinarem més de prop i d’un en un per tal de descobrir què els provoca i com podem mitigar-los o eliminar-los. 

1. Llacunes de memòria

Qui sap què vas fer ahir, sents molta vergonya i penses que potser seria millor oblidar del tot alguns moments concrets. El teu cervell intenta reconstruir els fets que van passar mentre bevies. Mentrestant, hauries d’entendre que els motius d’aquests oblits són deguts al fet que l’alcohol afecta l’hipocamp del cervell en la transmissió del glutamat, cosa que origina errors relacionats amb la memòria.

2. Diarrea i vòmits

Aquests problemes gastrointestinals es produeixen a causa de la pèrdua de vellositat dels intestins i de l’erosió de la mucosa gàstrica, totes dues repercussions freqüents causades per la ingesta excessiva d’alcohol. Aquesta afectació és una de les més extremes després d’una borratxera, però si continues llegint descobriràs les tècniques per fer més tolerable la situació.

3. Mals de cap

És el senyal més clar de la segona fase de la borratxera que vas agafar, encara que t’estimaves més evitar-lo. També et molesta la llum, i els sons o sorolls ressonen dins del teu cap com si hi tinguessis un altaveu. Això passa perquè les teves meninges no estan ben hidratades, de la mateixa manera que els vasos sanguinis tampoc ho estan. A més, hauries de posar-te a recuperar les quantitats significatives de glucosa que el teu cos ha alliberat.

4. Molta set

Ahir vas beure moltíssim líquid, però avui segueixes tenint set... Això passa perquè el teu organisme respon de forma natural a la manca d’hidratació que té, originada per la degradació gradual de l’alcohol dins de la sang. Després d’una gran borratxera, la millor manera de vèncer la ressaca és hidratar-se de nou, i molt aviat descobriràs com fer-ho.

5. Molèsties generalitzades

La festa d’ahir t’ha deixat fet o feta pols. Unes altres conseqüències freqüents de les ressaques monumentals són les flatulències probables, el dolor muscular i abdominal i la torpor.

Els 7 millors mètodes naturals per dir adeu a la ressaca

Ara que ets conscient de tot allò que li passa al teu organisme després d’haver-te emborratxat, et mostrem 7 remeis naturals que t’ajudaran a eliminar la molesta ressaca.

1. Esmorzar ous

Quan et despertes després d’haver-te passat la nit bevent, segurament no et veus amb cor d’esmorzar un plat d’ous, però si t’esforces una mica per prendre-te’ls veuràs com aviat et trobaràs molt més bé. Alguns productes alimentaris com l’ou contenen molta cisteïna, que és un aminoàcid encarregat de degradar l’alcohol que segueix present a la sang. Funcionaria com una mena de depuradora que es pot complementar a la perfecció amb el proper remei natural que et presentem per tal de dir adeu a la ressaca.

2. Prendre suc de tomàquet

El suc de tomàquet és perfecte per complementar aquest esmorzar amb ous, a banda de ser un dels productes més indicats per contribuir a eliminar la nostra ressaca. El tomàquet és tan idoni en aquests casos perquè posseeix tots els minerals que has eliminat del teu cos durant la nit mentre bevies. Si encara tens tanta energia com ahir a la nit, el millor segurament és elaborar un Virgin Mary —que es prepararia igual que el Boody Mary però prescindint de l’alcohol.

3. Una dutxa que acabi amb aigua freda

Per deixar de sentir-te feble i deixar el teu cervell en blanc uns instants la millor solució és dutxar-se i, al final, acabar amb aigua ben freda. Així, ajudarem a hidratar el nostre cos i, a banda, aconseguirem estimular la bona circulació dins dels vasos sanguinis.

Fotograma de la película Resacón en Las vegas.
A la pel·lícula ‘Resacón en Las Vegas’ hi havia escenes de ressaca com aquesta | Youtube

 

4. Beure suc de taronja natural

Prendre un suc de fruites és molt bona opció per mitigar els efectes de la ressaca, tot i que principalment aconsellem prendre tomàquet, fruites vermelles i taronja. Aquesta darrera fruita, en concret, té una alta concentració de vitamina C, una substància molt beneficiosa a l’hora de tornar a restablir el ritme normal i esborrar la sensació de feblesa i les molèsties generalitzades que sentim. A més, la fructosa cooperarà amb el fetge per tal de descompondre millor l’alcohol. Si pots, a banda, estaria bé posar-lo dins de la nevera durant alguns minuts abans de prendre-te’l.

5. Ingerir el sèrum màgic

Aquesta solució casolana per passar millor la ressaca es basa en un remei natural fet amb aigua, llimona i bicarbonat de sodi. És millor que no te’l prenguis sense haver menjat res, així que primer de tot omple l’estómac amb algun aliment i, després, ja el podràs consumir amb total tranquil·litat. Prendre’t aquest sèrum funcionarà molt més que limitar-te a beure te o cafè, perquè aquestes dues begudes ajuden a eliminar líquids i, per tant, et faran perdre la poca aigua que encara conserva el teu organisme.

6. Recórrer a les begudes isotòniques

És la manera més indicada de tornar-li a donar al teu organisme la hidratació que necessita. Aquests refrescos dissenyats sobretot per als esportistes posseeixen electròlits, que t’aniran molt i molt bé en el teu estat. Igual que en el punt 5, te les hauries de prendre després d’haver menjat alguna cosa i no amb la panxa buida.

7. Consumir plàtans

El plàtan és un producte alimentari carregat de vitamina B6, que ajuda a mitigar els efectes produïts per les ressaques. Si en prenem un, ja haurem ingerit el 50% de la quantitat diària de B6 que s’aconsella prendre, així que només ens quedarà acabar de completar-ho amb un àpat ric en cereals com l’arròs, el blat o la civada.

I no podem beure més alcohol?

Aquest mite tan estès és totalment fals: el millor que pots fer per alleujar la ressaca no és continuar ingerint alcohol! Al contrari, si prens més alcohol quan tens ressaca el teu organisme continuarà deshidratant-se i patint els efectes de la ressaca encara amb més intensitat. Beu molt de líquid —sense alcohol— ràpidament i no forcis més el teu cos. Ja no ets en una festa!


Comentaris

envia el comentari