Els 70 blogs més interessants al voltant de la psicologia

Un recull de pàgines fascinants per ampliar els teus coneixements sobre la salut mental

Descobreix 70 blogs relacionats amb la psicologia que et poden aportar molts coneixements
Descobreix 70 blogs relacionats amb la psicologia que et poden aportar molts coneixements | Psicología y Mente

La psicologia té un objecte d’estudi que resulta omnipresent i també misteriós. La ciència del comportament es pot fer servir tant per investigar al voltant de temes molt variats com per aprendre’n coses: la manera de percebre la realitat, com prenem les decisions, els estats emocionals i els seus orígens, etc.

Per aquesta raó, amb el pas del temps, la psicologia ho impregna tot i cada cop ens ajuda a explicar i estudiar més coses pel que fa a les persones i a nosaltres mateixos.

No cal dir que això implica que les persones que tenen set de coneixements poden utilitzar aquestes dades per aconseguir que, en certa manera, sigui més senzill predir i entendre l’actitud de les persones, sempre que trobin el lloc on obtenir aquesta informació.

Els millors blogs de psicologia

Tot seguit, trobaràs un recull de 70 blogs sobre psicologia que podrien interessar-te si aquesta mena de contingut et crida l’atenció.

1. Psicología y Mente

Es tracta d’un dels blogs sobre psicologia en espanyol que més visites rep i que té més varietat de temes. El van crear tres estudiants de Psicologia barcelonins, i des d’aleshores ocupa una posició capdavantera pel que fa a la divulgació d’articles en aquest camp. Cada mes, compta amb més de 12 milions de visites, i segueixen el seu compte de Facebook més d’un milió de persones.

‘Psicología y Mente’ ens ensenya que, tot i que sovint vinculem la psicologia amb les estratègies per viure amb filosofia o amb la salut mental, el seu camp d’estudi té una varietat molt més gran i pot aportar moltes coses a parcel·les i disciplines científiques variades. En aquest blog descobriràs continguts ben diversos, des de les darreres investigacions al voltant de la psicologia dels consumidors fins a textos divulgatius al voltant de les teories sobre la psicologia i els models de conducta existents.

En cas que tinguis Twitter i t’animis, pots seguir el compte de @psicologiamente, i també pots estar al corrent de les publicacions del seu director, @bertrandregader, del seu director de comunicació, @jgarciaallen, i del seu cap de continguts, @atbiels.

  • També et pot interessar: Descobreix qui són els 12 psicòlegs actuals més influents

2. Nacho Coller

L’autor d’aquest blog parla als seus lectors de tu a tu, com si es tractés de convidats a casa seva. És un espai molt indicat per aconseguir recomanacions sobre llibres relacionats amb la psicologia, reflexions al voltant de les últimes tendències pel que fa a la psicoteràpia, crítica i opinió personal quant a una gran varietat de temes, així com tota mena d’opinions sobre les formes diverses que hi ha de veure el món i d’actuar.

3. Evolución y Neurociencias

Les representacions mentals i les percepcions dins del món de la psicologia no sempre es conceben com a fenòmens abstractes, com si es tractés de quelcom que es produeix amb independència dels nostres nervis i de la nostra pròpia carn.

Evolución y Neurociencias ens proporciona diverses lectures fascinants per aconseguir descobrir més coses al voltant de la màquina que empeny les nostres emocions i idees: el cervell —i finalment, per extensió, tot l’organisme humà.

Aquest blog és de la vella escola, per l’antiguitat que té però també pel format que mostra. Ara bé, és una pàgina molt actualitzada i dinàmica que ens pot ajudar a estar al dia de tot allò relacionat amb el funcionament de la ment humana.

  • Article relacionat: Recull de 53 grans frases sobre psicologia i allò que volen dir

4. Psicocode

'Psicocode' és un prestigiós blog sobre psicologia que ha rebut recentment un premi Bitàcoles i que està indicat sobretot per qui busqui articles relacionats amb l’aprenentatge i el desenvolupament personal. A banda, és una de les pàgines més reconegudes pel que fa a aquesta temàtica.

El blog, de fet, inclou una secció on es poden descarregar apunts universitaris particularment indicats per qui tingui ganes de passar un temps setmanal formant-se sistemàticament en psicologia. Així, aquest blog també rep un gran nombre de visites i desperta l’atenció de molta gent.

 

5. Cámbiate

Leocadio Martín és el psicòleg que gestiona aquest blog. Es tracta d’una pàgina que recull un flux d’articles curts i molt accessibles al voltant de la psicologia, a més de diverses reflexions sobre la manera que les persones tenen de percebre la realitat i de comportar-s’hi i un recull de vídeos interessants de diversos fenòmens psicològics, entre altres coses.

Si busques un contacte directe amb l’univers de la psicologia positiva i de les ciències del comportament mentre veus un repertori de continguts ben variats, aquest blog et semblarà un dels més interessants al voltant de la psicologia. Et pots subscriure a la seva pàgina o fer-ne un seguiment per mitjà de Facebook.

6. Habilidad Social

Els blogs de psicologia sovint esmenten estudis i conceptes vinculats amb la manera de funcionar de la ment humana, com si es tractés d’una màquina que funciona individualment i de forma privada. Tanmateix, no és tan habitual que hi hagi pàgines web centrades específicament en el vessant pràctic pel que fa a la gestió de les habilitats socials

Per aquest motiu, ‘Habilidad Social’ és un blog que et permetrà trobar el contrapunt perfecte per poder combinar tant els coneixements sobre la ment com diversos ensenyaments i trucs vinculats amb la Psicologia Social i amb la gestió de les interaccions que tenim amb la resta de la gent.

  • Article relacionat: Descobreix les 12 tipologies de psicòleg que existeixen

 

7. Psicopedia

El blog ‘Psicopedia’ funciona d’una manera similar al de ‘Psicología y Mente’: es tracta d’una pàgina que ens parla de la psicologia i que té escrits d’autors molt variats que parlen de temes ben diversos, des de certes obres de cultura pop vinculades amb la psicologia fins a trastorns, investigacions interessants o la gestió de les emocions humanes.

En cas que estiguis buscant un blog variat i que tingui actualitzacions ben sovint, aquesta pàgina s'hi ajustarà a la perfecció.

8. Vitaliza

Vitalitza és un blog ben diferent dirigit als terapeutes, psicòlegs i individus que necessiten algun servei a nivell professional.

  

Per mitjà dels seus textos es dedica a ajudar els psicòlegs a formar-se i a emprendre perquè actualment, per copsar la necessitat d’una psicoteràpia de qualitat, calen més coses a banda de la carrera de Psicologia i de màsters o postgraus relacionats. Per mitjà dels seus escrits, descobriràs una gran quantitat d’aspectes desconeguts al voltant de la teràpia i els trastorns mentals.

9. Rizaldos

Miguel Ángel Rizaldos té un blog on, des de la perspectiva psicològica, ofereix un gran nombre de consells per a la vida quotidiana, a banda de mostrar alguns resultats d’investigacions rellevants que s’han dut a terme. Igualment, inclou diverses fitxes informatives relacionades amb els cursos en línia als quals podem registrar-nos des d’aquesta pàgina.

Els textos inclosos al blog estan redactats d’una manera clara i accessible, cosa que fa que s’entenguin amb facilitat els conceptes que enumera, i tracten una gran varietat de temes d’interès general. Es tracta d’una opció excel·lent si tens interès en els blogs de psicologia en què una persona amb gran experiència en l’àmbit de la psicologia clínica et parli dels avenços en aquest camp.

10.  Psicotesa

La psicòloga María Teresa Vallejo Laso té una web sobre psicologia amb una secció específica «blog», carregada de textos fascinants al voltant dels aspectes emocionals vinculats amb la ment de les persones.

11. PsicoK

Aquest blog està gestionat per Karemi Rodríguez Batista i presenta una varietat molt gran de continguts: des d’articles i vídeos divulgatius fins a guies de psicoeducació i revistes científiques a les quals es pot accedir lliurement.

Igualment, en el cas que t’estiguis iniciant en l’estudi de la psicologia i vulguis avançar de mica en mica aprenent primer de tot diverses pautes pràctiques que puguis aplicar en la teva vida quotidiana, tenen una secció molt útil anomenada «Psicología en la vida cotidiana».

  • Article relacionat: Els 10 millors consells per treure’t la carrera de Psicologia
Les noves tecnologies ens obren un món de coneixements molt accessibles sobre la psicologia
Les noves tecnologies ens obren un món de coneixements molt accessibles sobre la psicologia | Psicología y Mente

 

12. Actualidad en Psicología

‘Actualidad en Psicología’ és un blog que publica actualitzacions recurrents al voltant d’estratègies i tècniques molt útils fonamentades en principis psicològics bàsics, a més d’informació al voltant de determinades investigacions que s’han dut a terme recentment.

13. Psicología y Marketing

Es tracta d’un blog relacionat amb la psicologia que és recent però promet molt, i és interessant sobretot perquè tracta molt de la temàtica dirigida cap al màrqueting. Tant els apassionats per les noves tecnologies com els ‘marketers’ trobaran en aquesta pàgina contingut que s’actualitza constantment al voltant de les noves formes de persuasió, les darreres plataformes digitals que serveixen per arribar als usuaris i les millors formes que hi ha de millorar la imatge de les marques.

Tant si tens coneixements avançats en l’àmbit com si només t’interessa tafanejar com avança la ciència per convertir els productes comercials en una temptació difícil de resistir, es tracta d’una pàgina totalment aconsellable.

14. Psicoblog

Es tracta d’una pàgina focalitzada en tots els aspectes més intersubjectius i emocionals de la psicologia, amb lectures molt àgils que es poden fer sempre que calgui.

15. + Psicología Por favor

Aquest blog segueix la línia de ‘Psico-K’ i mostra tota mena de continguts vinculats amb la psicologia en formats molt variats: textos, vídeos, imatges, PDF, etc.

16. Cátedra Abierta de Psicología

El doctor Juan Moisés de la Serna gestiona aquest blog sobre neurociències i psicologia, que conté diverses entrevistes, vídeos i articles de divulgació.

17. Rincón de la Psicología

Aquesta pàgina de divulgació de la psicòloga Jennifer Delgado, creada l’any 2009, és una de les més reconegudes en castellà. En ella, s’expliquen de manera senzilla diverses tècniques i conceptes que donen forma al dia a dia dels psicòlegs.

18. Antoni Martínez Psicología en positivo

Aquest psicòleg ha creat un blog amb diversos recursos que t’ajudaran a desenvolupar estratègies per gestionar les emocions d’una manera eficaç i a reflexionar al voltant de la psicologia positiva.

19. Psique viva

Aquesta pàgina està relacionada amb la psicologia científica i conté un gran nombre de recursos divulgatius al voltant d’aquest àmbit.

20. Apsimad

Apsimad’ és un blog farcit de textos d’opinió i articles de divulgació vinculats amb el benestar emocional i amb la psicologia clínica.

21. INFOCOP

Encara que tècnicament no és un blog, es tracta de la pàgina del Consell General de la Psicologia a Espanya, una font d’informació essencial per tal de mantenir-se informat sobre tot allò més institucional en aquest àmbit.

22. Tupsicologia.com

Aquest lloc web està centrat a difondre textos al voltant de la psicologia clínica i de la psicologia positiva, a banda d’altres reflexions psicològiques.

Reflexions psicològiques i textos per a tots els gustos al voltant de la salut mental
Reflexions psicològiques i textos per a tots els gustos al voltant de la salut mental | Psicología y Mente

 

23. Patricia Ramírez

La pàgina de la Patricia Ramírez inclou una secció «blog» farcida de vídeos i textos relacionats amb la superació personal, la psicologia esportiva i altres temàtiques vinculades.

24. Psicología Estratégica

Aquest blog, creat per psicoterapeutes de Barcelona, conté diversos articles que parlen de la psicoteràpia i també de la salut mental.

25. Psy’n’thesis

En aquesta interessant pàgina, Antonio Crego publica continguts que es fonamenten en els darrers descobriments que s’han dut a terme en els àmbits d’investigació de la psicologia.

26. Depsicología

A banda de tenir un contingut molt interessant relacionat amb la psicologia, aquest blog compta amb una interfície molt còmoda, que et permetrà navegar-hi fàcilment.

27. Biblioterapeuta

El blog ‘Biblioterapeuta’ proporciona interessants reflexions al voltant de la salut mental, així com comentaris pel que fa a pel·lícules i llibres d’interès.

  • També et pot interessar: Les 10 millors pel·lícules sobre psiquiatres i psicoterapeutes

28. Ciencia y Comportamiento 

Un recull apassionant de diversos articles relacionats amb la psicologia conductual i de reflexions al voltant de la psicologia entesa com una ciència.

29. Natalia Gómez del Pozuelo

El blog d’aquesta dona està enfocat sobretot en la comunicació, tant a nivell institucional com a nivell personal.

30. Conductual

Tot i que aquest blog tan interessant va deixar d’estar actiu fa un temps, avui en dia encara es poden consultar els articles que té emmagatzemats.

 

31. Blog de Psicología

Si vols estar informat de manera constant, prova de visitar aquesta biblioteca de cap a peus, que té un estil marcadament enciclopèdic i està organitzada en funció de diverses àrees temàtiques molt vinculades amb les neurociències i també amb la psicologia.

32. Psicología y Pedagogía

El títol d’aquest blog ens dona una idea de què hi trobarem: inclou diversos continguts multimèdia i textos variats al voltant de l’educació i dels punts de connexió que té amb la psicologia i també amb la pedagogia.

33. Pharo de Logos

Una pàgina que presenta tota mena d’imatges evocadores, de contes i d’articles relacionats amb la salut mental.

34. Helena Matute

Helena Matute ens presenta aquest blog on recull diversos articles fascinants relacionats amb les neurociències i la psicologia experimental.

Alguns d'aquests blogs, com el d'Helena Matute, estan centrats en les neurociències
Alguns d'aquests blogs, com el d'Helena Matute, estan centrats en les neurociències | Psicología y Mente

 

35. Walter Riso

El catedràtic i cèlebre psicòleg Walter Riso gestiona aquesta pàgina on aborda la temàtica de la salut mental des de l’òptica de la teràpia cognitiva.

36. Autismo ABA

El blog ‘Autismo ABA’ se centra principalment en l’autisme i mostra també aquelles temàtiques socials que hi estan vinculades.

37. Psicología en vena

Aquesta pàgina la porta un noi llicenciat en Psicologia anomenat José Antonio Marco Juan, que es dedica a compartir en línia reflexions i articles sobre aquest àmbit.

38. Dronte

El psicòleg Javier Giménez gestiona un blog que combina articles divulgatius molt interessants al voltant de la psicologia científica amb textos que parlen de reflexions i vivències personals.

39. Hoy quiero hablar de…

Aquesta pàgina, escrita de forma molt amena, resulta ben prometedora: ens ofereix diversos articles esquemàtics i breus que parlen de la psicologia i de la neuropsicologia, i que es llegeixen ben ràpidament.

40. Psi Onlife

Marta de la Torre és una psicòloga clínica que gestiona aquesta pàgina. Dins de la seva secció «blog», podràs descobrir continguts multimèdia i articles diversos relacionats amb el món de la salut mental.

41. Psicología de Datos

Una pàgina web recent però molt prometedora al voltant de la psicologia, fonamentada en l’anàlisi quantitativa.

 

42. La Escalera Roja 

Es tracta d’un blog pensat per tal de difondre coneixements diversos al voltant d’investigacions dutes a terme en l’àmbit de la psicologia científica.

43. Pilar Sordo

Una pàgina ben interessant que ofereix un recull variat de les intervencions que l’escriptora i psicòloga Pilar Sordo ha dut a terme als mitjans de comunicació.

44. Trastornolimite.com

Es tracta d’una pàgina amb articles i textos variats al voltant del trastorn límit de la personalitat.

45. Comunidad Científica de Psicología

Un blog ple d’articles relacionats amb les neurociències, la psiquiatria i la psicologia.

Tothom que tingui interès en la psicologia pot llegir els textos d'aquestes pàgines, sigui per finalitats professionals o no
Tothom que tingui interès en la psicologia pot llegir els textos d'aquestes pàgines, sigui per finalitats professionals o no | Psicología y Mente

 

46. Bernardo Stamateas

Bernardo Stamateas és un sexòleg clínic, psicòleg i conferenciant que, en aquesta pàgina, presenta diversos textos que ha escrit i vídeos en què ha intervingut.

47. Rasgo Latente

Es tracta d’un blog relacionat amb la psicologia que s’enfoca sobretot en els estudis que tenen una important base científica, més que basar-se en principis derivats del sentit comú.

48. Sara Laso

Un blog que toca la part més pràctica de la psicologia, en totes les ramificacions que pot arribar a tenir.

49. Saludablemente Psicología & Bienestar

El centre psicològic Saludablemente compta amb un blog que té una quantitat molt gran de continguts multimèdia i d’articles diversos al voltant de la psicologia.

 

50. Psicoactiva

La psicòloga Marta Guerri ens parla en aquesta pàgina de temes diversos vinculats amb la psicoteràpia i la psicologia científica.

51. El cuaderno de óscar hdez. mañas

Un blog que, gestionat per una persona amb esquizofrènia, es feia servir amb objectius terapèutics i político-socials. S’hi inclouen poemes, reflexions i clams a la participació.

52. Psicología y Consciencia

Virginia de la Iglesia porta aquesta web de psicologia, on s’inclou un gran nombre d’articles relacionats amb la gestió de les relacions afectives, sobretot a l’interior de la família.

 

53. Psicología, mi profesión

Rocío Medina és una psicòloga que administra aquesta pàgina, farcida de curiositats que guarden relació amb les neurociències i la psicologia.

54. Roberto Colom

En aquesta pàgina, diversos articles exhaustius contemplen la temàtica de les neurociències i del corrent cognitiu de la psicologia.

55. La Nueva Ilustración Evolucionista

En cas que tinguis ganes d’aprendre i temps, aquest blog t’apassionarà. Està focalitzat en la psicologia, la biologia evolutiva i, d’una manera general, en les ciències de la salut i del comportament.  

56. Psicoteca Blog

Un blog òptim sobre la divulgació científica que és molt interessant per als estudiants de Psicologia que tenen coneixements previs sobre les seves temàtiques.

Els estudiants de Psicologia també poden treure molt partit d'aquestes pàgines
Els estudiants de Psicologia també poden treure molt partit d'aquestes pàgines | Cedida

 

57. Psicorumbo

Aquesta pàgina se centra sobretot en el desenvolupament personal i en la psicologia positiva.

58. BeBrain

‘BeBrain’ és un blog molt prometedor que ens parla sobre neurociència i que, a banda de mostrar-nos diferents notícies relacionades amb aquest tema, ens ofereix molta informació al voltant de com funciona el sistema nerviós dels humans.

 

59. Psicodosis

'Psicodosis' està gestionat pel psicòleg clínic José Manuel Campo, que t’ensenyarà a aplicar diverses indicacions i pautes elementals que els psicòlegs fan servir durant la seva vida professional.

60. Miguel A. Vadillo

Encara que no sempre s’actualitza, es tracta d'un recurs de gran interès. Segueix la línia d’altres pàgines centrades en continguts vinculats amb algunes investigacions científiques específiques.

61. Como decíamos ayer…

Aquest blog, molt recomanable, presenta un gran recull d’articles científics molt ben referenciats i concrets que parlen de les ciències de la salut, les neurociències i la psicologia.

62. El Efecto Galatea

Encara que es tracta d’un blog que no té gaire actualitzacions recurrents, els seus continguts són molt interessants i estan fonamentats en estudis al voltant de les neurociències i la psicologia cognitiva.

63. La sonrisa vacía

L’Alzheimer i totes les temàtiques que s’hi poden relacionar constitueixen l’especialització d’aquest blog.

 

64. OtroPsicólogo

La sexologia i la salut mental són les principals temàtiques d’aquesta pàgina web que divulga molta informació psicològica.

65. Carlos Postigo

Carlos Postigo té un complet blog on es combinen les reflexions pròpies amb textos divulgatius.

66. El Prado Psicólogos

Aquesta pàgina pertany al centre El Prado Psicólogos, de psicologia clínica, i engloba un gran nombre d’indicacions i pautes útils per a la vida quotidiana.

67. Neurociencia-Neurocultura

Aquesta excel·lent pàgina divulgativa gestionada per Francisco Traver ens permet aproximar-nos al comportament humà, amb textos que s’alimenten de la sociologia, la biologia i la psicologia.

68. Psiconet

Psiconet és un centre de psicologia que té aquest blog, ple de textos vinculats amb l’àrea de la psicologia clínica i redactats utilitzant un llenguatge divulgatiu i ben clar.

69. Self-Confident Orientación

Un blog exhaustiu sobre l’univers de la teràpia, la psicologia i l’autodescobriment, gestionat per la cèlebre psicòloga Rosa Gutiérrez Guerrero.

Amb un sol clic, podràs obtenir una gran multitud de dades interessants ben documentades
Amb un sol clic, podràs obtenir una gran multitud de dades interessants ben documentades | Pixabay

 

70. Columbus

El blog ‘Columbus’ està centrat en l’anàlisi de la conducta i en la psicologia experimental. En tots els articles que conté, la psicologia hi apareix reivindicada com a ciència.

En vols més? Facebook també et pot ajudar a descobrir més coses sobre la psicologia

Donem per acabat el llistat de blogs relacionats amb la psicologia. Ara bé, no és un recopilatori hermètic: si tens en ment algun altre blog relacionat amb la psicologia que penses que hauríem d’incloure al recull, no dubtis a escriure’ns un comentari.

Igualment, si ets usuari de Facebook i no tens ganes de mirar pàgines web sinó que t’estimes més rebre actualitzacions de manera directa al teu Canal de Notícies, pots fer un cop d’ull a aquest article: Forma’t en psicologia amb aquests 18 grups de Facebook

Penses que no hem esmentat algun blog interessant?

Hem dut a terme aquesta classificació amb dedicació i esforços, però podria ser que no haguem inclòs algun blog o pàgina web interessant sobre l’àmbit de la psicologia.

Si penses que hauríem d’ampliar la llista i incorporar-hi el teu blog o algun que llegeixes habitualment, escriu-nos un comentari i així el podrem incloure al recull —no cal dir que cal que s’ajusti als nostres criteris. El més important és el contingut d’aquestes pàgines, i no el nombre de seguidors que tinguin. Sigui com sigui, ara ja pots posar-te a explorar aquests recursos digitals consagrats a la salut mental!


Comentaris

envia el comentari