El 80 aniversari provoca a Joan Carles I una discussió amb Felip VI

A causa de la situació econòmica, no realitzarà una celebració oficial amb gran recepció

Juan Carlos y Felipe en una imagen de archivo
Joan Carles i Felip, enfrontats per l'aniversari del pare | Cedida

L'arribada de l'aniversari de Joan Carles I, qui celebrarà 80 anys el pròxim 5 de gener, està causant una dura discussió dins de la Família Reial, després que el rei, Felip VI, no s'hagi mostrat conforme a celebrar, amb una gran recepció, l'especial data pel seu pare. En canvi, el monarca desitjava gaudir d'un gran homenatge, el qual servís com a recordatori per la figura que, dos anys enrere, va abdicar de la corona, en favor del seu fill.

Gran festa contra austeritat

Tal com va informar 'Cotilleo', la relació entre ambdues figures reials es troba en situació molt deteriorada, després que Joan Carles expressés el seu desig, entre els seus amics, els quals van considerar que la petició del monarca era totalment comprensible. El rei volia una celebració similar a la que va gaudir el rei Harald, de Noruega, en arribar als 80 anys, en una festa realitzada a Oslo.

No obstant això, el seu fill, Felip VI, s'ha mostrat molt contrari a aquesta petició. Segons publica 'Más es más', el rei opta perquè la celebració d'una data tan important per la família es realitzi al palau de La Zarzuela, entre la intimitat dels més propers. El citat mitjà explica que aquest és el procediment tradicional dins la Família Reial i considera que, tot i la important xifra a la qual s'arriba, no hi ha motiu per canviar-la.

Perill de fugida

Davant d'aquest conflicte, no es descarta que Joan Carles prengui la decisió de celebrar el seu aniversari de manera independent. El monarca s'està plantejant sortir del país i realitzar una festa amb els seus amics. De fet, no seria la primera vegada que prengués una decisió d'aquestes característiques, ja que un exemple clar va ser la separació de la família durant les últimes vacances, quan el rei va marxar a Irlanda, Sanxenxo i Saint-Tropez, mentre la família es va desplaçar a Palma.

Iniciativa de Letícia

Es considera que una de les grans responsables de l'enfrontament és la reina Letícia, qui està sent la precursora de convertir a la Família Reial en una referència d'austeritat entre els seus esdeveniments públics. D'aquesta manera, consideraria més important mantenir una imatge de poca inversió econòmica, celebrant una festivitat de la manera més íntima, només amb els membres de la família.


Comentaris

envia el comentari