IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Els 9 símptomes amb què podries detectar si tens càncer d'estómac

Conèixer com més aviat millor si pateixes aquesta malaltia, et pot ajudar a confrontar-la millor

.

El tercer tipus de càncer que més morts causa és el d'estómac, el qual és dues vegades més comú en homes que en dones, segons l'Organització Mundial de la Salut. Entre un 7% i un 9% de les persones que perden la vida per aquesta malaltia han estat diagnosticades d'aquesta variant. El consum de tabac, les dietes poc saludables i les infeccions víriques són els principals motius pels quals s'origina.

 

Contra abans es detecta, més possible és confrontar-lo. Per això, és molt important conèixer els símptomes i els signes que alerten de la seva existència. Així doncs, en aquest article podràs descobrir com es manifesta el càncer d'estómac a mesura que avança la malaltia.

 

 

Símptomes del càncer d'estómac

El càncer d'estómac és difícil de detectar al principi perquè en la seva fase inicial els símptomes no són notoris. Per aquest motiu, el pronòstic de moltes persones diagnosticades d'aquesta malaltia és dolent.

 

En funció de la progressió d'aquest càncer, de la proliferació de les cèl·lules canceroses i del creixement del tumor, apareixen un seguit de símptomes que van evolucionant amb el temps. No obstant això, les manifestacions podrien indicar la presència de trastorns més lleus, així com úlceres gàstriques o un virus tant a l'estómac com a altres àrees del sistema digestiu.

1. Trastorns estomacals i digestius

Durant la fase inicial del desenvolupament d'aquest tumor, es veu afectat el funcionament de l'estómac i la persona pateix acidesa o indigestió. Tot i que no en tots els casos succeeix això, ja que no acostuma a manifestar-se al principi. Un cop avança la malaltia i creix el tumor, aquest interfereix el procés d'excreció provocant estrenyiment i diarrees.
 

 

2. Disminució de la gana 

Sentir-se ple sense haver menjat gairebé res i la pèrdua de la gana són altres dels símptomes que ens alerten d'aquesta malaltia. Això es relaciona amb el consum de carn, fet que dificultaria la digestió.

 

3. Dolor o malestar a la regió abdominal

En el moment en què el teixit cancerigen creix, el malestar i els dolors persisteixen i es converteixen en quelcom habitual. Aquest dolor estomacal acostuma a arribar fins a la part superior de l'abdomen.
 

4. Inflar-se 

En la fase avançada de la malaltia, el tumor creix, es fa més gran i els pacients tenen la sensació d'estar inflats, sobretot després de menjar. A més, això augmenta les possibilitats de patir estrenyiment i diarrees.

 

5. Aparició de nàusees i vòmits

En el moment que el tumor ja s'ha desenvolupat de forma significativa, el pacient acostuma a patir nàusees i a vomitar.

 

6. Pèrdua de pes sense explicació

Un altre dels problemes és la pèrdua de pes sense cap explicació que també es produeix en molts altres problemes del sistema digestiu. Hi ha dues possibilitats, que sigui una pèrdua de forma gradual o bé que es doni de cop i volta i bruscament.

 

7. Fatiga i debilitat física

Tots aquests símptomes provoquen el cansament físic i la falta de força del pacient que podrien ser encara més greus en el cas d'una persona que pateix anèmia.

 

8. Excrements o vòmits amb sang

Encara que hi ha altres trastorns que també provoquen això, si detectes sang als teus excrements o quan vomites podries tenir un càncer d'estómac. Aquestes manifestacions tenen lloc en fases avançades de la malaltia.

 

9. Dificultats per tragar (disfàgia)

La proliferació del tumor i el moment en què aquest s'uneix a l'estómac causa la ''disfàgia'', és a dir, el pacient tindria problemes per tragar aliments i líquids.
 

Referències bibliogràfiques:

  • Chang, A. H. & Parsonnet, J. (2010). Role of Bacteria in Oncogenesis. Clinical Microbiology Reviews, 23(4): 837–857.

  • González, C. A., Sala, N. & Rokkas, T. (2013). Gastric cancer: epidemiologic aspects. Helicobacter, 18(Supplement 1): 34–38.


Comentaris

envia el comentari