A Catalunya cada vegada hi ha més casos d'assetjament escolar

Fins al mes de març, el telèfon de la Generalitat va rebre al voltant de 4.000 alertes en contra de l'abús, un 7% més que l'any anterior
A Catalunya els casos d'assetjament escolar disparen les trucades als telèfons d'ajuda | CatalunyaDiari.cat
 
 
Els nombrosos escàndols per assetjament escolar han augmentat el nombre de trucades als telèfons d'ajuda. El telèfon de la Generalitat de Catalunya en contra de l'assetjament escolar, el 116 111, ha rebut 41 alertes diàries del mes de gener al mes de març del 2017. La xifra és d'un 7% superior respecte a l'any 2016.

Segons ha informat la Conselleria de Treball, Assumptes Socials i Famílies, el telèfon 'Infància Respon' en contra de l'abús escolar, ha rebut un total de 3.737 trucades en els tres primers mesos de l'any 2017. L'exercici anterior va registrar-ne 3496, un augment considerable. Les dades del mes de març mostren que el 46.7% eren trucades de consultes relacionades amb adolescents amb un expedient obert, el 19.6% eren trucades de nous casos, el 6.7% de casos que ja han estat registrats i el 5.3% eren trucades d'experimentació sobre el tema. Les consultes errònies eren del 21.7%. L'Associació Espanyola per la Prevenció de l'Assetjament Escolar, l'Aepae, confirma que l'interès per denunciar l'abús ha augmentat un 40% durant el primer trimestre del 2017. L'Aepae, ha afegit que la lluita contra l'assetjament escolar hauria de ser preventiva i no reactiva, i demanen unificar els telèfons d'ajuda de tota Espanya.

 

Cal recordar, que un dels casos més polèmics d'assetjament escolar es va produir l'octubre del 2016 a Mallorca, en el que una nena de vuit anys va ser víctima d'una pallissa desmesurada al pati de la seva escola. El Govern Balear va arxivar el cas, al·legant que no es tractava d'un assetjament. Va ser precisament a partir de l'octubre de l'any anterior en el qual la Generalitat de Catalunya va reforçar el telèfon 'Infància Respon' per atendre aquest tipus de successos.