Abdeljalil Ait el-Kaid, el terrorista que volia atemptar a Barcelona el setembre de 2015

L’atac s’hauria dut a terme el setembre de 2015 i hauria seguit els passos dels atacs de París

La Policia Nacional durant la detenció d'un terrorista
La Policia Nacional durant la detenció d'un terrorista | EFE

Estat Islàmic s’hauria emmirallat amb els atemptats de París a finals del 2015, per perpetrar un atac similar a Barcelona. De fet, si no hagués estat per la detenció d’Abdeljalil Ait el-Kaid, la capital de Catalunya podria haver viscut uns atacs molt similars als que van viure la sala Bataclan i l’Stade de France.

És el que s’extreu, de fet, de les conclusions que Fernando Reinares i Carola García-Calvo, han relatat al text «The inside story of the August 2017 attacks in Barcelona and Cambrils», recollit pel ‘Diari ARA’.  

Abdeljalil Ait el-Kaid planejava atacar Barcelona

Aquest és l’home que volia sembrar el terror a Barcelona. Ait el-Kaid, que vivia a Torrevella de la Mata (València) i que havia viatjat a Síria, va tornar a Europa el juny del 2015 per atacar diversos objectius a Barcelona.

Tot i que no tenia cap mena de relació amb els fets de París —que van ocórrer només cinc mesos abans del seu retorn a Europa—, les forces policials europees van poder detenir-lo a Varsòvia (Polònia). En aquell moment, de fet, diverses fonts asseguren que el següent pas del terrorista era el de viatjar a Catalunya.

L’estudi en qüestió, d’altra banda, evidencia que Abdeljalil Ait el-Kaid havia estat entrenat en l’ús d’armes i explosius durant el seu periple per Síria. 

Abdelhamid Abaaoud, ideòleg dels atacs de Paris i instructor d'El-Kaid
Abdelhamid Abaaoud, ideòleg dels atacs de Paris i instructor d'El-Kaid | Cedida

 

Finalment, segons els Mossos d’Esquadra, la Policia Nacional, la Guàrdia Civil i el CNI, El-Kaid formava part del«cercle d’Abdelhamid Abaaoud» (es pot veure a la fotografia superior). Ideòleg dels atacs de París i integrant de l’Estat Islàmic a Bèlgica.

Sales de concerts, restaurants i esdeveniments esportius

La feina d’El-Kaid a Barcelona era molt similar a la que es va dur a terme a París, segons recull l’informe. L’atac s’hauria perpetrat el setembre de 2015 i els passos a seguir eren uns quants.  

L'informe, de fet, relatava que es volien perpetrar «trets amb fusells kalàixnikov i bombes en diversos llocs plens de gent com ara sales de concerts, zones de restaurants i esdeveniments esportius».


Comentaris

envia el comentari