IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Acomiaden una periodista de TVE que va denunciar amenaces de Pedro Carreño

El Consell d'Informatius ha emès un dictamen en conseqüència, que sembla que l'han ratificat diversos companys

Pedro Carreño | Cedida

El Consell d'Informatius de TVE ha emès un dictamen concedint-li empara a la periodista Susana Torres Sanz després d'acreditar que havia rebut amenaces de Pedro Carreño, director dels telenotícies del cap de setmana, i d'altres directius de la cadena durant l'últim any. Segons presenta l'informe, la intenció d'aquestes amenaces era condicionar la seva independència professional. A causa d'això, Torres Sanz ha estat acomiadada després de negar-se a participar en la comissió de males praxis periodístiques. De fet, Pedro Carreño va arribar a cridar-li en una reunió, dient-li: «Això no ho oblidaré mai i, m'ho pagaràs». En una altra reunió, el directiu va començar a fer cops sobre la taula amb un anell de metall mentre li parlava amb actitud violenta, situació que la van testimoniar diverses persones, algunes de les quals es van aixecar i van marxar en senyal de protesta.

Pel que sembla, Pedro Carreño podria haver amenaçat a la periodista| Cedida

 

La periodista feia deu anys que treballava a la cadena i ha estat acomiadada de forma sobtada i malintencionada. Pel que podem saber, va rebre el burofax en què es comunicava el cessament de les seves funcions laborals el passat 22 de maig, on a més, s'indicava que l'últim dia que podia treballar a TVE seria el 30 de juny de 2017. Després d'això, Susana Torres va optar per sol·licitar empara al Consell d'Informatius sota els següents termes: «Crec que s'estan prenent represàlies contra mi per haver qüestionat la línia editorial, haver dit la meva opinió quan alguna cosa no em semblava correcte i no haver acceptat ordres que no considerava concordes a la meva ètica professional. En definitiva, per fer bé el meu treball». El mateix Consell sembla ratificar les seves paraules, addicionant que han rebut informes paral·lels que corroboren aquesta informació i ha comentat que els sembla «totalment injustificable i reprovable».

Carreño va respondre: «Lamento profundament la no renovació de Susana Torres. Des del punt de vista personal i professional és una gran pèrdua per a la redacció d'informatius dels caps de setmana. Sempre he tingut en gran estima la labor, preparació i dedicació d'aquesta informadora». El tema que està sent debatut per la direcció de TVE està sobre el Consell d'Informatius, qui argumenta, a més, que «fins avui dia mai no han pensat a trencar la trajectòria professional de cap membre del personal interí», raó per la qual l'acomiadament és completament improcedent i casa del més evident assetjament laboral. Amb motiu de tot això, ara és tant el Consell d'Administració de RTVE com el Comitè d'Empresa els qui hauran de determinar la validesa i les veritables causes i justificacions del dictamen de l'acomiadament de Susana Torres. 


Comentaris

envia el comentari