Aconsegueix un 13,28 a la Selectivitat, però tria una carrera on només demanen un cinc

El jove d'Amposta va escollir la carrera de Llengua i Literatura espanyoles | Un professor li va dir que no seria «res» a la vida

L'ampostí Joan Antoni Forcadell davant la Facultat de Filosofia i Lletres de la UAB | Facebook: Joan Antoni Forcadell

 

Joan Antoni Forcadell, un jove d’Amposta, ostenta la nota més alta d’Humanitats a la Universitat Autònoma de Barcelona: un 13,28 sobre 14. No obstant, tot i que podria haver accedit sense problemes a la carrera amb la nota d’accés més alta, el doble grau de Física i Matemàtiques, va escollir Llengua i Literatura espanyoles on només demanen un cinc. Segons explica en una entrevista a El Periódico, un professor del seu institut li va dir que, si es decantava per les lletres, «no seria res a la vida». Un argument que encara li va donar més força per seguir endavant.  

Afirma que li agradaria ser editor o corrector literari. Encara que no sap on estarà d’aquí a cinc anys, aquest temps el prefereix invertir en ser el més feliç possible, «ja que realment és per al que hem vingut en aquesta vida», comenta. Per al jove, la família és fonamental per aconseguir la felicitat. Es per això que no vol demanar cap beca a una universitat estrangera. Segons assegura, a Amposta té coses que a fora no les podrà tenir mai, com per exemple, la seva àvia. 

Joan Antoni Forcadell va estudiar a l’Institut Ramon Berenguer, i el seu treball de recerca sobre Sebastià Juan Arbó va ser premiat en diverses ocasions.


Comentaris

envia el comentari