Primer acte oficial de la princesa Elionor aquest 31 d’octubre

Coincidint amb el seu 13è aniversari, llegirà un fragment de la Constitució Espanyola en un acte commemoratiu

La Princesa Leonor
Aquest 31 d'octubre, primer acte oficial de la princesa Elionor | CatalunyaDiari.com

La princesa Elionor intervindrà en un acte oficial per primera vegada. L’hereva de la Corona participarà en el seu primer acte oficial aquest pròxim 31 d’octubre, coincidint amb el seu 13è aniversari, i ho farà per l’acte commemoratiu de la Constitució Espanyola, perquè fa 40 anys que va ser aprovada pel Congrés dels Diputats.

La primogènita del rei Felip i la reina Letícia intervindrà en aquest acte tot llegint un fragment de la Constitució, segons ha anunciat la mateixa Casa Reial, davant de tots els representants dels poders de l’Estat i dels membres de les diferents institucions que es reuniran el pròxim dimecres 31 d’octubre a l’institut Cervantes de Madrid per celebrar el 40è aniversari de la Constitució.

Aquest és un gran esdeveniment i suposarà un primer pas endavant com l’hereva del tron, però en cap moment estarà sola, ja que el rei Felip VI, el seu pare, l’acompanyarà.

Tercer acte oficial de la princesa Elionor

Tot i que l’aniversari de la constitució serà el primer acte oficial al qual la princesa Elionor assistirà com a hereva, no és realment el primer en què participa, ja que va participar en l’entrega del toisó d’Or que va rebre de part del rei Felip; i l’altre, el XIII Centenari del Regne d’Astúries i el Centenari de la creació del Parc Nacional de la muntanya de Covadonga, que van ser la primera visita oficial de la princesa Elionor a Astúries.

També cal destacar que en aquestes ocasions, en canvi, no hi va participar directament: la filla dels reis només hi va assistir. És per aquesta raó que l’acte del pròxim 31 d’octubre és tan important per a la princesa Elionor, ja que serà la seva primera intervenció oficial.

La princesa Leonor recibiendo el Toisón de Oro de manos de su padre el rey Felipe VI.
El rei Felip VI acompanyarà la princesa Elionor durant la lectura de la Constitució | CatalunyaDiari.com

 

El perfil de la princesa a la moneda commemorativa

Un altre fet representatiu de la princesa Elionor com l’hereva al tron és la moneda que commemora el 1.300 aniversari del regne d’Astúries on, per primer cop, es pot veure el perfil de la princesa gravat al costat del rostre del seu pare, el rei Felip VI.

Aquesta moneda commemorativa va sortir el passat 22 d’octubre i va generar certa polèmica perquè, per ser el primer cop que la imatge de la princesa Elionor surt en una moneda, han criticat que el dibuix realment té poca semblança amb el rostre de la filla del rei Felip i la reina Letícia.

Las dos caras de la moneda conmemorativa en la que aparece el perfil de la princesa Leonor
Les dues cares de la moneda commemorativa en la qual apareix el perfil de la princesa Elionor | CatalunyaDiari.com

Comentaris

envia el comentari