IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Ada Colau presenta els canvis del consistori barceloní a raó de l'expulsió dels regidors socialistes

De cinc tinents d'alcalde, ara hi haurà quatre

Ada Colau
Ada Colau | Cedida

Ada Colau presenta els canvis del consistori barceloní després d'haver expulsat al PSC del govern, fet que es va decidir en una votació de les bases de Barcelona en Comú. Entre les novetats, hi ha nous regidors que ocupen els càrrecs anteriorment presidits pels socialistes i un canvi pel que fa a la xifra de tinences. Així ha constat en el decret firmat, aquest dijous 16 de novembre, per reestructurar el govern municipal. 

Així doncs, ha substituït al socialista Jaume Collboni pel primer tinent d'alcalde a l'Ajuntament de Barcelona, Gerardo Pisarello, perquè s'encarregui de l'àrea d'Empresa. També hi haurà una nova persona encarregada de l'àmbit cultural, que serà Marta Carranza.

Pel que fa al departament de Drets Socials, serà Laia Ortiz qui s'encarregarà d'aquesta secció que, a més, incorpora les polítiques per a les persones grans. Per tant, ocupa el càrrec que tenia Carmen Andrés. A més, en el comissionat d'Educació també hi haurà Infància i Joventut. El regidor Agustí Colom, s'encarregarà de Comerç i Mercats, abans de la socialista Montserrat Ballarín, a banda de l'àmbit turístic que ja controlava.

Colau ha volgut respectar al màxim les tasques i als consellers i, per això, els càrrecs que quedaven lliures estaran ocupats pels tinents d'alcaldia de cada àrea.

D'altra banda, les tinences passaran de cinc a quatre i, en referència als districtes abans controlats pels socialistes, Pisarrello es quedarà amb l'Eixample, Ortiz amb Sant Andreu i Jaume Asens amb Sarrià-Sant Gervasi. 


Comentaris

envia el comentari