IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

L'advertència del rei Felip en plena desescalada. Això demana

El monarca ha presidit el ple extraordinari de la Cambra de Comerç amb un to de prudència

El Rei Felip VI durant un acte oficial amb l'aspecte seriós
El Rei Felip VI ha demanat prudència davant la reactivació econòmica | Catalunya Diari

Lluny queda aquella imatge solemne i dramàtica de la compareixença delrei Felip VIel passat 18 de març, en ple auge de contagis i defuncions per la pandèmia de Coronavirus que començava a sacsejar a Espanya, per llançar un missatge d'unitat i superació a la població. Ara, dos mesos després, el rei ha tornat a comparèixer amb una mica més d'optimisme.

El monarca ha presidit el ple extraordinari de la Cambra de Comerç celebrat aquest dilluns de forma telemàtica, i ha aprofitat per agrair el treball de les empreses durant la crisi, tot i que ha llançat una advertència en plena desescalada: «Hem de posar l'obstinació a compatibilitzar la seguretat sanitària i reactivar l'economia».

La gestió de les empreses serà clau

Setmanes després d'aquell missatge, enviat en un moment en el qual el país es preparava per a un dels moments més durs de la seva història recent, aquest dilluns Felip es mostrava esperançat amb el curs de la desescalada. Per aquest motiu ha volgut agrair l'esforç d'empreses i altres agents socials, posant l'accent en la prudència per garantir la seguretat sanitària en plena recuperació econòmica.

Felip també ha aprofitat per reconèixer l'esforç de la Cambra de Comerç en aquests moments tan crucials per al país, i ha dit que el seu paper serà fonamental per enfortir el teixit productiu. L'altra clau per a la recuperació, segons el rei, seran els fons europeus que gestionen les comunitats autònomes.

L'acte oficial ha permès tornar a escoltar un missatge d'ànim per a la ciutadania: «Els ciutadans han brindat una lliçó de responsabilitat, civisme, esforç i aquest esperit ha de prevaler en la reconstrucció» apunta el rei. En aquest procés «serà clau el paper de les empreses i la tasca de les càmeres».

Turisme, comerç i automoció

Per la seva banda, el president de la Cambra de Comerç a Espanya, José Luis Bonet, ha posat l'èmfasi en el «gran esforç» realitzat per les grans empreses representades en l'òrgan, que han llançat al voltant de 300 accions amb més de 640 milions d'euros compromesos des de la declaració de l'estat d'alarma el passat mes de març.

El país lluita no només contra l'epidèmia, sinó també contra la crisi econòmica i la devastació que ha causat la crisi sanitària, sobretot, en els col·lectius més vulnerables, als quals, segons Bonet, s'ha destinat bona part d'aquests recursos.

El president de la Cambra ha reconegut que, pel que fa a les perspectives de futur, el teixit empresarial encara està analitzant la magnitud del desastre econòmic a què cal fer front, i ha defensat el paper essencial de les empreses.

Aquestes propostes polítiques i econòmiques han estat elevades a les administracions públiques per tal de pal·liar els efectes de la crisi en els sectors més afectats com el turisme, el comerç i l'automoció. Per la seva banda, la ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, ha recordat la injecció de liquiditat a més de 295.000 empreses a través de crèdits, i la protecció de l'ocupació de tres milions de treballadors de 527.000 empreses gràcies als ERTO.


Comentaris

envia el comentari