IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Aena va invertir 4.200.000 euros a construir el Centre Cultural Aeronàutic al Prat, tancat durant set anys

Actualment el Centre Cultural Aeronàutic del Prat acull una exposició sobre la història de l’aviació al país que obre set hores a la setmana

Centre Cultural Aeronàutic al Prat de Llobregat | Cedida

L'any 2007, Aena va decidir invertir 4.200.000 euros en un edifici, proper a la terminal corporativa de l’aeroport, que aniria destinat «al foment i difusió de l'activitat cultural relacionada amb l'àmbit del transport aeri», però una dècada després l'espai tan sols obre set hores a la setmana i l'operador aeroportuari se n'ha desentès, segons informa El País.

Al Centre Cultural Aeronàutic del Prat hi ha una dotzena de peces cèlebres de la història de l'aviació al país, entre les quals destaquen el Blériot XI, amb el que el pilot francès Julien Mamet va fer el primer vol a motor sobrevolant Barcelona l'any 1910, o el Monocoque, amb el que Salvador Hedilla va fer el primer vol de la península a Mallorca l'any 1916. Tanmateix, amb prou feines la gent els va a visitar perquè, tot i que l'entrada és gratis, només obre dissabtes i diumenges de 10.00 hores a 13.30 hores.


L'edifici consta de 3.200 metres quadrats, més 1.000 metres quadrats de pati. Encara que es tracta d'unes instal·lacions voluminoses i cridaneres són molt difícil de localitzar, ja que no hi ha cap cartell que indiqui que es tracta d'un museu. Els arquitectes de l'edifici, Sergi Godia, Berta Barro i Eloi Juvillà van ser aconseguir el primer premi a la Mostra d'Arquitectura Catalana 2014 gràcies a aquest equipament. No obstant això, tot va estar abandonat gairebé set anys fins que hi va aparèixer la Fundació Parc Aeronàutic de Catalunya.

«Això va estar buit molt de temps i l'any passat vam proposar a Aena fer una exposició per commemorar el centenari del primer vol al Prat» explica Jordi Rull, patró de la Fundació Parc Aeronàutic de Catalunya. Aquesta fundació privada va aconseguir la cessió de l'espai per realitzar l'exposició durant dos mesos, tot i que des del passat mes de maig s'ha anat allargant com expliquen: «Ens va costar que ens atenguessin, però ara Aena ens diu que ja li sembla bé que exposem aquí els nostres avions».


Els socis de la Fundació Parc Aeronàutic de Catalunya fan torns i intenten atendre amb amabilitat a tot el qui s'apropi al museu, ja que «aquí la majoria som jubilats i fem el que podem». Al llarg dels mesos que porta l'exposició, la fundació privada calcula que hi ha hagut uns 5.500 visitants, mentre des d'Aena no es dóna cap xifra. De fet, la fundació no vol entrar a valorar si l'exposició correspon amb les expectatives que tenia Aena quan va voler crear l'espai fa una dècada.


L'espai està totalment desatès per l'operador aeroportuari i el president de la fundació, Domingo Jaumandreu, apunta que han deixat de rebre la subvenció anual en privatitzar-se i ara han de recaptar fons per gestionar l'espai. Els costos del manteniment de l'espai o de la restauració dels avions els posen de la seva part i Jaumandreu bromeja dient que «només faltaria que ens fessin pagar lloguer».


Fins a la seva arribada, Aena tan sols utilitzava el Centre Cultural Aeronàutic per a celebrar anualment el vermut col·lectiu del dia d'homenatge a la patrona de les unitats de la Guàrdia Civil que s'encarreguen de la seguretat al recinte aeroportuari. L'espai també va ser utilitzat per donar cabuda als fèretres de les víctimes espanyoles del vol de German Wings entre Barcelona i Düsseldorf que es va estavellar als Alps al març del 2015.


Comentaris

envia el comentari