ÚLTIMA HORA

Un home mata la seva dona a Sant Joan Despí i és detingut quan volia fugir a l'aeroport del Prat

URGENT

Mor una nena de 14 en un accident amb un cavall al Vallès

El somni d’Ágatha Ruiz de la Prada és dissenyar la seva pròpia tomba

La dissenyadora ha explicat que ja està treballant en el projecte i «tindrà un cor gegant»

 

Ágatha Ruiz de la Prada | CatalunyaDiari.cat

 

No hi ha cap dubte que Ágatha Ruiz de la Prada és una de les modistes més extravagants d'aquesta indústria. Els seus dissenys colorits són coneguts per tots i el seu particular estil ha conquistat les passarel·les del món de la moda.

 

A més, s'ha mostrat com una dissenyadora polifacètica i també ha elaborat dissenys per cascos de moto, mobles, joies, perfums, papereria i, fins i tot, un autobús. Ara, però, ha sorprès tothom —si és que encara era possible sorprendre més— amb la revelació del disseny dels seus somnis: la seva pròpia tomba.

 

Un projecte en el qual treballa des de fa temps

La filla de la dissenyadora, Cósima Ramírez, ha estat qui ha donat a conèixer aquesta intenció de la seva mare: «La meva mare ha estat una excèntrica innata. La veritat és que serà fabulós diria jo. Ja m'ho puc imaginar. La meva mare fa anys que somia de fer-se la seva pròpia tomba, un mausoleu».

 

La mateixa Ágatha Ruiz de la Prada ha confirmat aquest somni i ha explicat que ja fa temps que està treballant en aquest particular projecte: «Una de les coses que estic dissenyant és la meva tomba. Tindrà un cor gegant i serà la pera. A veure si em dona temps a fer-la ben feta». Aquesta, però, no serà la primera vegada que l'exdona de Pedro J. Ramírez dissenya una tomba, tal com ella mateixa ha explicat, encara que no ha volgut dir els noms de les persones que li van encarregar.

 

Gran varietat de dissenys

Filla d'un aristòcrata i arquitecte castellà i d'una aristòcrata catalana, Ágatha Ruiz de la Prada ha estat sempre una dissenyadora excèntrica i controvertida. Va començar la seva carrera amb només 20 anys com ajudant en un estudi i un any després ja estava fent la seva primera desfilada a Madrid. «El meu disseny és conceptual. Si eliminem tot el superflu, arribarem a la conclusió que la moda ha de ser còmoda: còmoda per al cos i per la ment», defensa sobre el seu estil.

 

A la roba se li uneix una llarga llista de dissenys per a diferents productes de tots els àmbits. El més conegut és la moda on ha elaborat projectes de roba de carrer, vestuari teatral, uniformes, mitges, ulleres o bosses de mà. També ha dissenyat objectes de tot tipus com agendes escolars o etiquetes d'ampolles de vi, ha fet la decoració de mobles o les portades de discos de música o llibres. Ara arriba el seu repte més important: el disseny del lloc on romandrà la resta de l'eternitat.

 

Ágatha Ruiz de la Prada | CatalunyaDiari.cat