Una agència russa difon una xerrada de Cospedal amb dos humoristes que van simular ser del Ministeri letó de Defensa

Li comunica que Puigdemont és un agent rus sobrenomenat 'Cipollino' i que el 50% dels turistes russos que viatgen a Espanya són agents del Kremlin

L'agència de notícies russa Sputnik ha difós aquest divendres una broma de la qual ha estat víctima la ministra de Defensa, María Dolores de Cospedal, en la qual dos humoristes que es fan passar per membres del Ministeri de Defensa de Letònia l'informen que l'expresident català Carles Puigdemont és un espia rus sobrenomenat 'Cipollino'.

En el vídeo de la conversa, l'humorista rus Alexéi Stoliarov s'identifica com el ministre letó de Defensa i s'ofereix a Cospedal a compartir amb ella informació dels serveis d'intel·ligència de Letònia sobre el paper de Rússia en el conflicte català.

  

  

Entre altres qüestions, informa la ministra espanyola que el president Puigdemont treballa «per a la Intel·ligència russa des de fa temps» i que el seu sobrenom és 'Chipolino'. Així mateix, li indica que el 50 per cent dels turistes russos que viatgen a Catalunya són, en realitat, «del servei especial de Rússia». «El 50 per cent?», pregunta incrèdula Cospedal.

En diversos moments de la conversa, en la qual també intervé l'humorista Vladímir Kuznetsov, s'ofereix l'ajuda de Letònia, inclosa la participació de l'Exèrcit, i la col·laboració per abordar la informació assolida pels serveis secrets de països veïns i Ucraïna amb l'objectiu d'evitar que la situació a Catalunya acabi en un escenari similar al de Donbás a Ucraïna.

 

Fins i tot parlen d'una trobada personal

«Veig que ho prengués de debò. En qualsevol cas estem disposats a recolzar-los amb el desplaçament del nostre exèrcit al territori de Barcelona en terminis molt curts», li diu l'humorista a la ministra, que al llarg de la conversa agraeix la informació rebuda i es compromet a traslladar-la-hi al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, amb l'objectiu, fins i tot, d'una possible trobada personal.

Sobre la situació a Catalunya, la titular de Defensa assenyala en la conversa que està «una mica més controlada» i recorda que les «mentides» de l'independentisme català es «estan desemmascarant en tota Europa». «Però és important que es conegui tota la veritat», diu sobre la possible col·laboració russa amb el Govern català.
 


Comentaris

envia el comentari