Aglomeracions a les andanes i als trens a les primeres hores de la vaga del Metro de Barcelona

Els usuaris avancen els horaris habituals per compensar les freqüències dictades pels serveis mínims

Les aglomeracions a andanes i trens ha estat l'impacte inicial en les primeres hores de la vaga del Metro de Barcelona que ha començat aquest dilluns amb motiu de la negociació del conveni col·lectiu entre els sindicats i la direcció. Les aglomeracions, en concret a l'estació de la Diagonal, han anat creixent progressivament a partir de les set del matí —hora d'inici dels serveis mínims— i a les vuit del matí, quan les freqüències dels trens han estat de prop de set minuts i les acumulacions d'usuaris a les andanes i als trens s'han fet més evidents. La major part dels usuaris han manifestat resignació per les aturades parcials del Metro i en general, els que sabien que hi havia vaga convocada, han avançat els horaris habituals per no arribar tard a la seva destinació. 

La vaga seguirà durant tot el dia. Sobre les alteracions que patirà el metro, de quatre a sis de la tarda els serveis seran del 40% amb uns intervals d’espera d’entre 10 i 13 minuts a les línies convencionals i d’entre 14 i 22 minuts a les línies automàtiques. Pel que fa a la franja de dos quarts de nou del vespre i les deu del vespre serà del 20% amb intervals d’entre 18 i 26 minuts a les línies convencionals i d’entre 14 i 33 minuts en les automàtiques. Entre les deu del vespre i dos quarts d'onze de la nit, els serveis mínims continuaran sent del 20%, però l’espera dels trens s’allargarà. A la resta de franges horàries està previst que el metro funcioni de manera normal.

 

Les protestes dels treballadors es preveu que segueixen en forma de vaga cada dilluns fins que no es canviï el conveni amb millores econòmiques i socials per a la plantilla. De moment ja s’han fet 68 reunions i esperen que a partir d’aquest dilluns, 24 d’abril, segueixin les negociacions per solucionar aquesta situació.