Aitana reconeix que va plagiar una il·lustració del seu llibre

L'artista Bianca Castellar Calvani va mostrar la seva indignació a les xarxes socials en acusar Aitana d’haver copiat una de les seves il·lustracions
Aitana ha reconegut que va plagiar en el seu nou llibre | CatalunyaDiari.cat

 

La icona juvenil Aitana s’ha vist darrerament envoltada per la polèmica per una acusació de plagi al seu nou llibre ‘La tinta dels meus ulls’. Dies després que la jove cantant tragués a la llum la seva darrera publicació, l’artista resident als Estats Units, Bianca Castellar Calvani, va mostrar la seva indignació a les xarxes socials en acusar Aitana d’haver copiat una de les seves il·lustracions.

 

«Estic molt molesta amb la publicació d’aquest llibre», va dir aleshores l’artista afectada a través d’una publicació a Instagram on mostrava una fotografia original que recordava molt a la del llibre d’Aitana. La sorpresa, però, va saltar el passat dissabte quan l’artista catalana va optar per reconèixer el plagi i el va qualificar d’un «error».

 

 

Aitana admet el seu error

«Al  meu llibre hi apareixen tres retrats. Dos d'ells estan signats per un document de drets d'autor perquè jo mateixa vaig voler encarregar-me que això quedés llest i ben fet. El tercer retrat el vaig dibuixar fa dos anys amb una fotografia i, a més, ho vaig fer per al meu blog de dibuix en segon de batxillerat», ha començat relatant la jove cantant a través d’una piulada a Twitter.

 

 

«Quan la vaig trobar de nou en ‘Tumblr’ no hi posava ni de qui era, ni qui era la noia dibuixada. Vaig estar pensant-m’ho molt i dubtava si publicar aquest dibuix o no. Finalment, vaig pensar que en ser quelcom diferent no passaria res, error meu», explica la mateixa Aitana mentre apuntala: «Jo em poso en contacte amb l’autora perquè el seu reconeixement pugui estar al llibre. És el més coherent».

ATENCIÓ: Nou servei del Catalunya Diari. Ara t'enviem les notícies de la teva província o ciutat, totalment gratis al mòbil. Fes clic aquí i prova-ho! T'encantarà!

 

La història, doncs, ha acabat arribat a bon porti amb la cantant nascuda a Sant Climent de Llobregat reconeixent el seu «error».