IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Així és Helena Rakosnik, la dona d'Artur Mas

L'han expulsat de la fundació de l'empresa joiera Tous per la seva ideologia independentista

Artur Mas y Helena Rakosnik en la presentación del musical 'Cabaret' en Barcelona
Artur Mas i Helena Rakosnik a la presentació del musical 'Cabaret' a Barcelona | CatalunyaDiari.com

L'expresident de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, té en la figura de la seva dona, Helena Rakosnik, tot el suport i l’ajuda que se li pot pressuposar. Rakosnik, d’origen txec, no s’ha desvinculat en cap moment de la situació política que viu Catalunya i, de fet, ha estat el gran ajut de Mas després que aquest fos processat per la consulta del 9-N i se li imposés una fiança de 5,2 euros.

Helena, a més, sempre s'ha considerat independentista, quelcom que li ha costat l’expulsió de la Fundació Rosa Oriol, de la joieria Tous. L'empresa catalana ha decidit apartar a la dona de Mas de la seva fundació, a part de la periodista Pilar Rahola, amb l'objectiu de «protegir la reputació de l'entitat» i «evitar que es ressenti per motius ideològics i polítics». Així és com ho ha comunicat la vicepresidenta de Tous, Rosa Tous, al·legant que l'empresa s’havia de desmarcar sent transversal i apolítica.

D'origen txec

La dona de l'expresident Mas prové d'una família txeca, encara que es va criar a Barcelona en un ambient força acomodat. A més, també conserva  un vincle emocional amb un poble de Sòria, Freixe de Carcena, on va néixer el seu avi. Va conèixer al seu marit l’any 1979, a la celebració de la boda d’uns amics en comú,  van contraure matrimoni l'any 1982 i, finalment, anys després van néixer els seus dos fills i una filla.

Artur Mas y su mujer Helena Rakosnik en una imagen de archivo
Artur Mas i la seva dona Helena Rakosnik en una imatge arxiu | CatalunyaDiari.com

 

No obstant això, a Rakosnik no li agrada que la identifiquin com la dona d'Artur Mas. «Em dic Helena. Helena amb ‘H’. Sí, sóc la dona d'Artur Mas però m'agrada que se’m dirigeixin pel meu nom. Ni senyora de, ni primera dama, ni molt menys presidenta. Sóc l’Helena», va dir en 2014 en una entrevista en ‘La Vanguardia’.

La seva vida laboral

Ara, Helena Rakosnik ha estat convidada a abandonar la fundació de l'empresa de joies Tous. Tot i així, Rakosnik seguirà treballant al departament de comunicació i màrqueting de l'empresa de transport Barcelona TMB, que ha estat la seva l'ocupació laboral durant 35 anys, segons explica la revista 'Hola'. 

A més a més, darrerament ha pogut compaginar a la perfecció la seva feina amb diverses activitats benèfiques com les que, de fet, duia a terme a la Fundació Rosa Oriol. Així mateix, i sense deixar el món de la beneficència, seguirà sent vicepresidenta del Banc d'Aliments de Manresa.

 

Els pitjors moments

L'esposa d'Artur Mas es va veure forçada a travessar un dels seus moments més complicats quan, fa deu anys, li van diagnosticar un càncer de mama: «L'any 2007 vaig tenir un ensurt, i és que em van diagnosticar càncer de mama. Vaig veure com la vida i els valors canvien de forma radical a l'hora d'afrontar una situació així». Des d'aleshores, Helena assegura que ja no li té por a tot allò que li pugui passar a la vida, encara que «quan et toquen a la família, és una altra cosa».


Comentaris

envia el comentari