IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

La relació entre les infantes Elionor i Sofia

Els reis sempre han fomentat un tracte igualitari entre les dues

Imagen de la princesa de Asturias, Leonor, y la infanta de España, Sofía

Imatge de la princesa d'Astúries, Elionor, i la infanta d'Espanya, Sofia| España Diario

Existeixen molts termes per definir la vida de les princeses més joves d'Espanya, Elionor i Sofia. Les germanes, ambdues filles del rei Felip i la reina Letícia, tenen una destinació marcada: ser la futura Reina i Infanta d'Espanya, respectivament. No obstant això, ningú s'ha preguntat com és la relació dels Borbons, que per la seva semblança fins i tot podrien ser bessones. La veritat és que elles són bastant diferents l'una de l'altra, encara que la similitud física destaca perquè solament es porten un any i mig de diferència.

Així la futura reina d'Espanya, Elionor de Borbó, va causar furor aquell 31 d'octubre de 2005 –amb el seu naixement— perquè a més de ser la primera filla del rei Felip, obria de nou el debat sobre la successió al tron espanyol (que dóna preferència a l'home sobre la dona). Segons informa 'Bekia', malgrat els intents per canviar aquesta llei que discrimina a la dona en la línia successora del tron, està segueix vigent. Per aquesta raó, la corona segueix sent l'única monarquia europea que preval a l'home sobre la dona.
 

Elionor, té clar el seu destí


La vida de la princesa d'Astúries, el títol que ostenta actualment, encara es regeix per la més absoluta privadesa. Per això, solament la podem veure en actes públics explicats, com la Missa de Pasqua en la Catedral de Palma o el posat estiuenc a Mallorca. Són pocs els detalls que es coneixen de la seva vida íntima. Se sap que estudia al Centre Santa María de los Rosales, que mostra un gran gust per la música –que desenvolupa amb el violoncel— i que, al costat de la seva germana, gaudeix practicant hípica. A més ostenta altres títols com: la Princesa de Viana, Princesa de Girona, Duquessa de Montblanc, Comtessa de Cervera i Senyora de Balaguer.


Sofia troba la seva passió en la informàtica


En el cas de la Infanta d'Espanya, Sofia, hi ha algunes variacions. El títol que ostenta no té data de caducitat, però potser ella haurà de renunciar a les seves responsabilitats institucionals per poder iniciar una carrera i treballar al món laboral. Igual que la seva germana, Sofia estudia en el Col·legi Santa María de los Rosales, però no mostra tanta predilecció per la música, sinó que els seus gustos se centren a les noves tecnologies i la robòtica. Diversos dels seus professors han lloat a la infanta per les seves grans capacitats en l'àmbit informàtic.
 

Imagen de la princesa de Asturias, Leonor, y la infanta de España, Sofía

 Imatge de la princesa d'Astúries, Elionor, i la infanta d'Espanya, Sofia | España Diario

 

Els pares les crien com a nenes corrents

En ser tan privada la vida de les filles del rei Felip, es coneixen pocs detalls sobre la relació entre elles. El que sí que es pot dir és que els pares les estan educant com dues nenes corrents, portant-les i recollint-les del col·legi, llegint-los contes a la tarda i abrigallant-les. Segons el citat mitjà, molts han criticat aquesta posició tan protectora dels reis, perquè defensen que s'han d'anar integrant a la vida pública. Però el rei ha demanat paciència, ja que desitja acostumar-les als seus futurs rols reals.


No obstant això, Elionor sempre ha pres consciència del que li espera en un futur. El primer cop d'aquesta notícia, va ser quan la nena va preguntar als seus pares el perquè de tantes fotos, ells li van explicar amb normalitat que algun dia ella seria reina d'Espanya. De fet, en la majoria d'actes públics als quals ha assistit, s'ha desenvolupat amb completa soltesa.


Potser aquesta pugui ser la petita rivalitat que sorgeixi entre les germanes, un indici de la hipòtesi va ser la famosa foto que es van prendre l'emèrit Rei Joan Carles, Felip i Elionor per a la web de Casa Reial. A la petita Sofia no li va sentar gens bé que no se li fes una a ella al costat del seu pare, per la qual cosa van haver de fer-ho, però es va quedar per a un àlbum familiar. No obstant això, és normal que existeixi un petit 'rifi-rafe' entre germans petits, la qual cosa no ha de fer pensar que pugui haver-hi una diferència entre elles. Els reis sempre s'han encarregat que rebin un tracte igualitari.


Comentaris

envia el comentari