IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Així va ser la primera cita entre els reis Felip VI i Letícia

El cronista de la casa Reial, Jaime Peñafiel, confessa que va ser una trobada d'allò més incòmoda

Felipe y Letizia en una de sus primeras apariciones tras anunciarse su compromiso
Imatge d'arxiu del rei Felip i la reina Letícia, després d'anunciar el seu compromís. | CatalunyaDiari.cat

Després de l'escàndol protagonitzat per la reina Letícia i Sofia, alguns mitjans ja han parlat d'un possible divorci entre Felip i Letícia, com va publicar fa unes setmanes la premsa alemanya. Tanmateix, el cronista expert en temes de la Casa Reial, Jaime Peñafiel, també va advertir al rei Felip que o bé es divorcia de Letícia o aquesta es carregarà la monarquia. 

Ara, Peñafiel ha descrit a la seva columna de la revista 'Pronto' com va ser la primera cita entre els reis d'Espanya. Segons Peñafiel, va ser una cita d'allò més incòmoda, tenint en compte que no hi havia gens d'intimitat.

La primera cita de Felip i Letícia

Tot va començar el 17 d'octubre del 2002, en el famós sopar en què van coincidir l'aleshores príncep amb la presentadora de TVE. Segons afirma el cronista, va ser Felip qui va trencar el gel, mentre Letícia contemplava impassible i sense massa emoció al futur monarca. Tots dos van quedar després del ja conegut sopar organitzat pel periodista Pedro Erquicia. 

Un sopar on hi havien 16 convidats, entre els quals destacaven l'empresari Juan Abelló i la seva dona Ana Gamazo, així com alguns periodistes com Fermín Boscos o Luis Mariñas. En un moment donat, Enrique Erquicia li va demanar a la periodista que s'assegués al costat del príncep, i ella va accedir encantada. 

Així doncs, i segons Peñafiel, Felip es va passar tot el sopar mirant a Letícia, i malgrat que ella se'n va adonar, es va fer la despistada. I és que cal recordar que en aquell moment hi havien molts rumors del suposat interès del futur rei d'Espanya per la model escandinava Eva Sannum. 

Una conversa d'allò més incòmoda

La cita va anar a pitjor quan Felip li va començar a explicar a la periodista els detalls de la Zarzuela. Segons Peñafiel, tots dos es van sentir incòmodes per aquesta conversa, ja que ell explicava amb detall com eren els 1.700 metres quadrats del seu palauet i ella li parlava del seu modest pis de dues habitacions al barri de Valdebernardo. «Totes les meves coses cabrien en el teu dormitori», li va dir Letícia. «A Letícia li va importar una bleda que Felip fos qui era», afegeix Peñafiel, sempre disposat a remarcar els defectes de la reina.

No obstant això, la relació va prosperar. De fet, el rei Felip va perdre el cap per ella, fins al punt de rumiar, seriosament, la possibilitat de renunciar als seus drets a la Corona. Al respecte, Peñafiel recorda una de les frases més famoses de l'escriptor irlandès Oscar Wilde: «'Un sempre ha d'estar enamorat. Per aquesta raó, un mai hauria de casar-se'... Felip hauria d'haver fet cas al dramaturg», es lamenta Peñafiel.


Comentaris

envia el comentari