ÚLTIMA HORA

🚨 Espanya suma més de 40.000 nous casos de Covid-19 i 492 morts per la malaltia

Això és tot el que WhatsApp recopila sobre tu sense que en siguis conscient

L'aplicació de missatgeria instantània més popular del món també emmagatzema informació aliena al seu ús

Whatsapp també pot amagar molts perills | www.ocu.org

WhatsApp és l'aplicació de missatgeria instantània més popular de tot el món, i encara que li han anat sortint molts competidors, cap ha aconseguit fer-se tan conegut. Quan usem l'aplicació, tots som conscients que els seus servidors recopilen informació sobre nosaltres i sobre el nostre telèfon, però poca gent és conscient de la quantitat d'informació que donem sense que ho sapiguem.

A més de la informació sobre els nostres contactes, que WhatsApp recopila periòdicament per actualitzar-se, l'aplicació guarda de forma temporal tots els arxius que enviem o rebem a través de l'aplicació, com ara imatges, vídeos o arxius d'àudio. La llista també inclou les teves fotografies de perfil, que romanen en els seus servidors fins i tot després que l'hagis canviat, per la qual cosa WhatsApp es reserva el dret d'utilitzar aquesta imatge per a les seves pròpies finalitats.

Nosaltres mateixos acceptem aquestes condicions quan instal·lem l'aplicació i premem el botó per «acceptar termes i condicions», sense saber realment el que això comporta per a la nostra informació personal. Tal com ha recollit 20minutos, a més dels arxius i la informació que facilites a través de la mateixa aplicació, WhatsApp també recull les teves dades de navegació per internet, la teva direcció d'IP, les pàgines que visites, i l'ordre i la data en què ho vas fer, gràcies a les cookies que guardem al nostre dispositiu quan entrem a les pàgines web.


Comentaris

envia el comentari