IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Alba, la nena d'11 anys de Sabadell que va ser víctima de cyberbullying

La petita ho va amagar durant més d'un any fins que va decidir marxar de casa

Se debe estar muy atento para detectar los casos de acoso escolar.
En el 70% dels casos de ciberassetjament les víctimes són nenes | cedida

«Vam veure que li havia escrit a un amic dient-li que no podia més, que l'estaven assetjant i que s'anava a suïcidar». Aquestes són les paraules de Montse, una sabadellenca que ha hagut de patir com la seva filla Alba va ser víctima d'assetjament a través d'Internet fa tres anys, quan en tenia 11.

La petita va marxar de casa un matí de juliol sense dir res a ningú. «Vam trucar als Mossos i vam començar a buscar-la per tots costats», explica la seva mare en un reportatge de 'La Vanguardia'. Feia mesos que la nena estava més rebel del normal, però ho van atribuir a l'edat, sense pensar tot el que en realitat hi havia darrere del seu comportament. Finalment, la van trobar plorant i caminant sense rumb pels carrers de Sabadell.

Cap símptoma que alertés de la situació

Va ser quan van mirar el telèfon mòbil de la petita quan ho van descobrir tot. «No sospitàvem res», explica la Montse. I és que el 75% dels joves que pateixen cyberbullying no l'hi expliquen a ningú. «No volen generar problemes a casa, se senten culpables perquè pensen que poden haver fet alguna cosa perquè l'assetjament es produeixi», explica el director de programes de la fundació ANAR, Benjamín Ballesteros.

«Tenia mòbil des dels deu anys i al principi la controlàvem més. Un dia va començar a bloquejar el mòbil, a canviar les contrasenyes i esborrar missatges», motiu pel qual no van poder veure el que la seva filla els hi havia estat ocultant durant més d'un any.


Comentaris

envia el comentari