Albert Om entrevista l'Enric, que va perdre els dos germans a l'atemptat d'Hipercor

La família expressa la seva impotència per no haver rebut cap ajut de l'Estat

Com cada vespre de dilluns a divendres a Rac1, Albert Om ens explica coses amb el programa de ràdio 'Islàndia', de RAC1. Hi ha dies que explica anècdotes bones, i hi ha dies, com el cas d'ahir, que explica anècdotes tristes. Al programa d'ahir va entrevistar a l'Enric i a la seva família, a Santa Perpètua de la Mogoda, víctimes indirectes de l'atemptat d'Hipercor, que dilluns vinent, 19 de juny, farà 30 anys de la bomba d'ETA en aquest supermercat. 

La seva mare estava embarassada d'ell en el moment de l'atemptat. L'Enric explica que «durant anys em vaig pensar que era fill únic, fins que em vaig assabentar de l'atemptat que hi va haver», mirant la televisió «vaig veure alguna cosa sobre l'atemptat d'Hipercor per la televisió, vaig veure els meus pares i em vaig quedar sobtat, va ser com un shock». Automàticament, quan els seus pares van arribar a casa els hi va preguntar què havia passat. Resulta que els seus germans havien anat amb la germana de la seva mare, a comprar banyadors a l'Hipercor de Barcelona, mentre ells estaven treballant. Quan van saber la notícia de l'atemptat, van començar a trucar a tots els hospitals, buscant als seus dos fills i la seva germana, fins que hores més tard, els van trobar, i havien mort a causa de l'explosió.

La família de l'Enric reivindica encara avui, que no els han considerat mai víctimes de l'atemptat, i que mai han rebut cap mena d'ajuda des de l'Estat, però a canvi han patit les seqüeles «ho hem recordat sempre, ens ha marcat la vida, vam haver de deixar la feina...». L'Enric tot i no haver viscut l'atemptat en primera persona, i no haver-ne sigut conscient fins anys més tard, diu que «No he entrat mai a l'Hipercor, ni hi penso entrar», una mostra més de com els hi ha canviat la vida aquest atemptat.


Comentaris

envia el comentari