URGENT

🔴 Caos a Barcelona per la caiguda d'una palmera a la Diagonal

Alemanya busca infermeres espanyoles per 1.900 euros al mes i els ensenyarà l'idioma

Aquelles professionals que no sàpiguen parlar alemany rebran un curs preparatori intensiu a Madrid, finançat per l'empresa
Alemanya busca infermeres espanyoles per 1.900 euros al mes i els ensenyarà l'idioma. | cedida

 

Que les infermeres espanyoles estan molt ben considerades fora de les nostres fronteres no és cap novetat. I que cada vegada més professionals d'aquest sector abandonen el país per la falta d'ocupació, tampoc. La consultora alemanya de recursos humans TTA Personal busca infermeres espanyoles per treballar en hospitals, residències, clíniques i residències a les ciutats alemanyes de Berlín, Stödtlen, Surt i Bad Neuenahr, amb sous d'entre 1.700 i 1.900 euros mensuals, un cop hagin arribat a un nivell avançat de coneixements de l'idioma.

Les remuneracions a rebre, segons informa aquesta entitat, són marcades pel Ministeri de Salut alemany i aquelles professionals que no sàpiguen parlar alemany rebran un curs preparatori intensiu a Madrid, finançat per l'empresa. Segons ha explicat el director alemany de l'empresa TTA Personal, Oliver Nordt, van a Espanya perquè les infermeres tenen una gran formació, són professionals molt qualificades, organitzades i flexibles a les quals, en molts llocs, no se'ls està reconeixent la seva vàlua. «Jo els aconsello a totes les infermeres espanyoles que no estiguin contentes amb la seva situació actual que aprenguin una mica de l'idioma alemany, perquè a Alemanya tenim feina estable i ben pagat», ha afegit.

A Alemanya les quotes d'atur són molt baixes, al voltant del 3 per cent, i s'estima que en els últims 6 anys més de 80.000 espanyols han arribat a Alemanya per treballar, sent els llocs més demandats enginyers, metges, infermeres, professors, tècnics i conductors.