Alerta higiènica. Aquesta és la raó per la qual no has d'utilitzar esponja de malla

Fins ara s'havia pensat que era millor que la resta, però hi ha una cosa que no sabíem

Les esponjes de malla no són tan bones com ens deien | The Sun.

 

És possible que la gent no sàpiga com es diuen aquestes esponges inflades que utilitzen per exfoliar-se a la dutxa, però que probablement van pensar que eren bones per la pell. Doncs un gran nombre de dermatòlegs assegura que aquestes petites esponges amb volum podrien provocar-nos més danys que beneficis al nostre cos tant a curt com a llarg termini.

Aquestes esponges exfoliants són en realitat caldo de cultiu per bacteris perillosos que poden arribar a créixer i multiplicar-se massivament en una sola nit. De fet, el 98% dels dermatòlegs no recomanaria mai aquest tipus d'esponja per a la higiene personal. L'expert J. Matthew Knight, de l'institut de Dermatologia Knight, explica que poden causar més dany que benefici per la salut.


Això és perquè les cèl·lules mortes de la pell que rasquem i eliminem en fregar-nos amb l'esponja es queden atrapades entre els plecs de la malla. "Llavors deixem l'esponja després d'utilitzar-la en un ambient que és càlid i humit, perfecte pels bacteris, llevats i la formació de floridures entre les malles".

Si decideixes utilitzar-la sobre la pell acabada d'afaitar, els resultats poden ser encara pitjors. Els bacteris s'introdueixen pels petits racons de les malles i poden arribar a causar greus infeccions i problemes a la pell a llarg termini.


Comentaris

envia el comentari