Alerta pel risc de salmonel·la a les amanides de bossa

Un estudi determina que els sucs que surten de les fulles que es venen en bosses de plàstic augmenten el creixement de la salmonel·la 2.400 vegades
El estudio ha sido desarrollado por expertos de la Universidad de Leicester | Cedida

 

Estan presents en les neveres de totes les cases i es tracta d'un recurs fàcil. Estem parlant de les amanides de bossa. Sembla un element totalment saludable i inofensiu però recentment un estudi de la Universitat de Leicester ha alertat del risc de salmonel·la que s'hi troba, tal com ha constatat un estudi de la Universitat de Leicester . Aquest determina que els sucs que surten de les fulles que es venen en bosses de plàstic augmenten el creixement de la salmonel·la 2.400 vegades, sense que la refrigeració ho eviti: «les fulles de l'amanida es tallen durant la collita i trobem que fins i tot microlítics dels seus sucs que surten de les vores tallades de les fulles permeten que la salmonel·la creixi en l'aigua, fins i tot refrigerant la bossa», afirma la doctora Primrose Freestone.

«Una vegada oberta, els bacteris presents de manera natural en les fulles també creixen molt més ràpid», destaca Freestone. A més, la salmonel·la s'adhereix fortament a les fulles. En aquest sentit, es recomana menjar al més aviat possible aquest tipus d'amanides una vegada s'han comprat, no guardar-les més d'un dia després d'obrir-les i consumir-les sempre abans de la data de caducitat indicada.