IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

ÚLTIMA HORA

🚔 Almenys tres detinguts en una operació de la Guàrdia Civil contra els responsables de Tsunami Democràtic

ÚLTIMA HORA

🚑 Frenada de la pandèmia a Catalunya amb una forta baixada del risc de rebrot

Alerten que la broma del botó negre de WhatsApp pot bloquejar el mòbil

Tot i que no és perillosa pel dispositiu, pot provocar que l'aplicació i l'aparell deixin de funcionar

Whatsapp es una de las aplicaciones de mensajería más populares.
Imatge d'arxiu de Whatsapp | Catalunya Diari

Les noves tecnologies i les aplicacions mòbils poden facilitar-nos molt el dia a dia, encara que a vegades hi ha qui es dedica a buscar un ús no tan positiu. És el cas, per exemple, del botó negre de WhatsApp, l'última broma telefònica que serveix per bloquejar temporalment el dispositiu. 

L'entremaliadura ve acompanyada d'un text que hi posa «Si toques el cercle negre WhatsApp se't quedarà pillat». A l'inferior hi ha la icona d'un botó de color negre, acompanyat de les paraules «don't-touch-here», que traduït significa «no toquis aquí». Si ho fas, passarà el que hem advertit.

El botó negre de WhatsApp

Per tant, el text avança totalment què succeirà si es fa cas omís a l'advertència i es toca el botó. WhatsApp es bloquejarà immediatament i fins i tot el mòbil es pot veure afectat. No obstant això, la broma no és més ofensiva i, després d'uns minuts carregant, l'aparell funcionarà amb normalitat.

Imagen del botón negro de WhatsApp
Imatge del botó negre de WhatsApp | Catalunya Diari

 

Com acostuma a passar amb aquest tipus de bromes, s'ha difós tota mena de rumors sobre els motius pels quals s'ha desenvolupat aquest bloqueig. No obstant això, de moment només es coneix l'objectiu de molestar els usuaris i bloquejar temporalment el telèfon

Tot i això, rebre el missatge no és sinònim de patir el problema. Si no es clica el botó negre, l'aparell no pateix cap problema. Per tant, ignorant el contingut o esborrant-lo es pot evitar el seu efecte. De la mateixa manera, es pot reenviar sense acabar amb el mòbil bloquejat.

Una broma de WhatsApp

Per què es bloqueja WhatsApp si cliques el botó? El motiu ve provocat pels caràcters que es troben amagats a l'interior de la frase «don't-touch-here». Quan es clica el botó, que està afegit en aquest contingut, l'aplicació no pot processar-lo correctament, causant el bloqueig.

D'aquesta manera, apareixerà el mencionat error, pel qual haurem de tancar l'aplicació per tornar-la a fer servir. De fet, en el pitjor dels casos, és possible que també es bloquegi el telèfon mòbil, com a conseqüència de l'error de processament mencionat.


Comentaris

envia el comentari