Foto d'Alessandro Salem

Qui és Alessandro Salem, l'empresari que acabarà amb 'Sálvame'

Alessandro Salem arriba trepitjant fort

A les últimes hores tothom s'ha preguntat qui és Alessandro Salem, el nou milionari que podria acabar amb Sálvame després de més de 13 anys sent el programa estrella de Mediaset España.

El 20 d'octubre passat, els mitjans de comunicació espanyols es van fer ressò d'una sorprenent i inesperada notícia: després de més de 23 anys al capdavant d'aquest grup audiovisual, Paolo Vasile va anunciar la sortida de l'empresa. I, tot i que al principi tot apuntava que es tractava d'un acomiadament fulminant, poques hores després de sortir a la llum aquesta informació, va ser el mateix empresari el que va desmentir tots els rumors.

En un comunicat emès per aquesta empresa italiana, van assegurar que Vasile «no ha estat acomiadat com a CEO [conseller delegat] de Mediaset España. [...] Ell havia demanat anar-se'n ja, però la pandèmia va endarrerir la seva sortida», confirmant que la seva sortida ha estat de «mutu acord».

Primer pla de Paolo Vasile.
Paolo Vasile marxa de Mediaset España | GTRES

A més, van voler deixar molt clar que les males dades d'audiència que han registrat els últims mesos no havien estat les responsables d'aquesta decisió. «És una sortida voluntària fortament frenada, que comença el juliol del 2019. En lloc de sortir el 2020, com tenia previst, passarà al febrer o març de l'any que ve».

En aquell moment, l'empresari va assegurar que havia estat víctima d'una venjança inesperada. «A Mediaset no em poden fer fora, soc com un fill […] Anava a anunciar el meu retir. Algú ha volgut donar-me un cop, com una venjança», va assegurar l'encara CEO de la companyia.

Ara per fi s'ha conegut la identitat del nou conseller delegat que substituirà Paolo Vasile a partir del proper 31 de gener. Tal com s'ha informat des de Mediaset España, Alessandro Salem estarà al capdavant d'aquesta gran empresa audiovisual.

Primer pla de Paolo Vasile
Paolo Vasile pren una dràstica decisió | EUROPA PRESS

Alessandro vol acabar amb Sálvame, almenys això és el que publiquen diversos mitjans. La situació ha arribat a preocupar Belén Esteban.

Qui és Alessandro Salem?

Alessandro Salem es convertirà en el nou CEO de Mediaset España a partir de finals de gener del 2023. Després de tots els rumors que s'han generat al voltant d'aquesta incògnita, per fi s'ha conegut la identitat de la persona que ocuparà el lloc de Paolo Vasile.

Per al nomenament, aquesta empresa audiovisual ha tingut en compte «la seva dilatada experiència» en l'àmbit de la comunicació. Actualment, al sector editorial, aquest professional ocupa les funcions de Director General de Continguts de Rete Televisive Italiane (RTI).

Foto de Borja Prado
Borja Prado, nou president de Mediaset | GTRES

Alessandro Salem també és reconegut en l'àmbit publicitari, «atès el seu pas previ per Publitalia '80 i posteriorment per Publiespaña, de la qual va ser Director General i Conseller Delegat». A més, aquesta companyia italiana també ha anunciat, mitjançant una nota de premsa, altres dels canvis que es produiran de cara al nou any.

Segons es pot llegir en aquest comunicat, Massimo Musolino serà nomenat com a conseller delegat de la Societat responsable de les àrees de Gestió i Operacions, sobre les quals ha exercit el càrrec de Director General, per tal d'assegurar «la plena continuïtat a la gestió de la companyia i el seu grup de societats».

D'altra banda, Mediaset España ha delegat al seu president, Borja Prado, les competències executives en matèria de Relacions Externes i Institucionals, Assumptes Jurídics i Regulatoris, Auditoria Interna, Compliment Normatiu i Responsabilitat Social.

Fins ara, totes aquestes funcions requeien sobre el director general corporatiu, Mario Rodríguez, que a partir d'ara passarà a dependre directament de Prado en ser nomenat com a adjunt al president. A més, Prado també assumirà les tasques de suport i col·laboració a la línia editorial dels programes informatius.