Algunes joguines graven als nens i envien les converses al fabricant

Les joguines intel·ligents detecten problemes en el desenvolupament dels nens

Algunes joguines graven als nens i envien les converses al fabricant. | Juguetes e ideas

L'OCU recorda, especialment en aquestes dates, que existeixen joguines que poden violar la nostra intimitat més del que pensem. Ara és la tecnologia la que aprèn de l'usuari, i molts dispositius — com algunes televisions — graven les converses de l'usuari per oferir un contingut més personalitzat. La nina interactiva Cayuela és l'enèsim exemple, dóna conversa als petits i envia el diàleg a un servidor de l'empresa per aprendre com interactuen els nens.

Aquestes joguines tenen un greu error de seguretat i incompleixen la normativa de privadesa de la Unió Europea. Alguns portals digitals ja han rebut queixes dels consumidors i han retirat les joguines del catàleg, sumant-se a desenes d'associacions que demanen la retirada dels articles. Estem contínuament connectats a Internet i qualsevol pot extreure la informació que deixem a la xarxa, però ara els nens també pateixen la manca de privadesa. Per aquest motiu cal llegir sempre les condicions d'ús de les joguines.

En opinió de l'organització de consumidors espanyols, és tracta «d'una violació de la normativa europea en matèria de protecció de dades i protecció dels consumidors i planteja seriosos dubtes entorn de la seguretat d'aquestes joguines».


Comentaris

envia el comentari