IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Alysa Soler, l'andalusa simpatitzant del PP que s’ha tornat independentista

La seva història s'ha fet viral i ha revolucionat les xarxes

Alysa Soler s'ha tornat independentista en veure que els prejudicis que tenia dels catalans eren falsos. | Twitter

Alysa Soler és una estudiant de Ciències Polítiques i Dret de la Universitat Autònoma de Barcelona que va néixer a Cuevas de Almanzora, a la província d'Almeria. En els darrers dies s'ha fet molt coneguda per explicar la seva peculiar història que l'ha portat a convertir-se en independentista. Abans d'arribar a Catalunya les seves opcions polítiques eren el Partit Popular i Ciutadans.

Com ha explicat en una entrevista a RAC 1, va decidir vindre a estudiar a Barcelona l'any 2014 amb els prejudicis que la seva família li havia inculcat: «pensava que tindria molts problemes per viure en castellà, que em trobaria en un ambient molt més hostil [...] els prejudicis em van caure sols». Va veure que tot eren facilitats i fins i tot els professors donaven les classes en castellà perquè ella les pogués entendre.


Un altre fet que va influir en el seu canvi d'opinió va ser quan va anar a la manifestació a favor de l'unionisme el 12 d'octubre. A diferència de la manifestació independentista de l'11 de setembre, on va veure un ambient alegre i jovial, diu de la manifestació espanyolista: «hi vaig trobar a faltar un ambient de germanor, un missatge en positiu». A poc a poc va començar a veure que tot el que la seva família li havia explicat no era del tot veritat i fins i tot es va decidir a començar a aprendre a parlar en català.

Quan va tornar al seu poble de vacances, va explicar com havien estat els seus primers mesos a Barcelona. «La gent qüestionava que jo no hagués tingut cap problema. I jo els preguntava què treia inventant-me això». Va ser quan va tornar a Catalunya que, segons diu: «vaig pensar que no m'estranyava que aquí es volguessin independitzar». De fet ha perdut molts amics per parlar en català i escriure'l a les xarxes socials, però en canvi a la seva família ja no els sorprèn la nova Alysa.


Comentaris

envia el comentari