Amancio Ortega ja no és l'apoderat mancomunat solidari de totes les empreses del grup Inditex

El fundador de la companyia és l'home més ric d'Espanya

Amancio Ortega, fundador de Inditex, en una imagen de archivo
Amancio Ortega, fundador d'Inditex | Cedida

Cada cop més Amancio Ortega, fundador d'Inditex, es va apartant de l'empresa per deixar pas a futures generacions. Ara ha pres la decisió de deixar de ser l'apoderat mancomunat solidari de totes les empreses del grup espanyol.

  

Amancio Ortega, als 81 anys, ha decidit que ara aquest lloc de treball estarà dividit en 45 societats dependents d'Inditex, així s'ha recollit a l'últim Butlletí Oficial del Registre Mercantil, anomenat BORME. Segons experts en la matèria consultats per 'Vozpopuli', aquest fet podria suposar el primer pas de l'empresari per abandonar definitivament la companyia formada per botigues com Zara, Bershka, Pull and Bear, Massimo Dutti o Stradivarius.

En un principi les funcions executives que fins ara realitzava Amancio passen a mans de la seva filla Marta Ortega que finalment podria acabar sent, d'aquí a uns anys, la presidenta de la companyia tèxtil. Un càrrec que de moment té Pablo Isa, a qui Amancio Ortega va nomenar president de la companyia el 2011, quan ella mateixa hi va renunciar.

Segueix al seu lloc de treball de forma indirecta

La recent decisió de deixar de ser l'apoderat mancomunat solidari d'Inditex d'Amancio Ortega sembla que és només una forma de formalitzar la retirada dels seus poders executius de la companyia. Sigui com sigui, des d'Inditex apunten al fet que és solament una formalitat i que no és una cosa que hagi d'afectar el futur de l'empresa.
 

No obstant això, el fundador sí que seguirà mantenint el seu lloc com a conseller d'Inditex. Segons s'especifica en el Reglament del Consell d'Administració d'Inditex, Amancio Ortega podrà ser conseller de forma indefinida. Aquesta és l'excepció, ja que s'estableix que tota la resta de consellers de l'empresa hauran d'abandonar aquest càrrec als 68 anys.

Les xifres milionàries 

Per tots és sabut que Amancio Ortega és l'home més ric d'Espanya, de fet té una de les cinc fortunes més grans del món des de fa anys. Ara com ara compta amb un total de 1.848 milions d'accions a Inditex que estan valorades en uns 60.000 milions d'euros, el 59,294% del capital.
 

Aquest any 2017, l'empresari ha arribat a ingressar un total de 1.256 milions d'euros gràcies als dividends de la companyia. Ortega rebrà els més de 1.200 milions d'euros en dividend a través de les societats Pontegadea Inversions i Partler enfront dels 1.108 milions que va percebre pel mateix concepte en 2016, el que indica que cada any la companyia va guanyant més diners.


Comentaris

envia el comentari