Amazon tornarà a invertir a Catalunya i crearà 500 nous llocs de treball en tres anys

La multinacional crearà una seu per donar suport als venedors del sud d'Europa

Les obres al nou centre logístic d'Amazon al Prat de Llobregat | ACN

Amazon ha tornat a apostar per Espanya, concretament per Barcelona, per obrir el seu Seller Support Hub del sud d'Europa, un centre multilingüe que donarà suport a les petites empreses franceses, italianes i espanyoles que venen els seus productes a través del mercat web de la companyia, segons ha informat aquest dilluns el gegant del comerç electrònic en un comunicat. Amb l'obertura d'aquest l'aeroport de connexió a la capital catalana, la multinacional nord-americana té previst crear 500 nous llocs de treball en els pròxims tres anys.

En concret, es tracta d'un equip dedicat a oferir assistència i suport de primer nivell a les milers de petites i mitjanes empreses del sud d'Europa usuàries d'Amazon Marketplace, i que entrarà en funcionament abans de l'estiu amb un equip inicial de 100 persones. El vicepresident d'Amazon Marketplace a Europa, François Saugier, ha reconegut que cada vegada hi ha més empreses del sud d'Europa que estan «aprenent ràpidament a aprofitar les oportunitats que els brinda el comerç electrònic per créixer internacionalment».

«Volem ser el millor soci per a les empreses europees, independentment de la seva mida, i el nostre nou Seller Support Hub a Barcelona posarà a la seva disposició la formació i assistència necessàries perquè completin amb èxit el seu salt a l'economia digital», ha explicat. D'aquesta manera, l'aeroport de connexió d'Espanya es convertirà en el cinquè centre amb què compta Amazon a Europa, al costat dels que ja té a Irlanda, Alemanya, República Txeca i Sud-àfrica.

 

Per la seva banda, el vicepresident i director general d'Amazon.es i Amazon.it, François Nuyts, ha reconegut que Barcelona és la «seu ideal» per a aquest nou aeroport de connexió a Europa. «Es tracta d'una ciutat que compta amb la combinació d'una xarxa de professionals internacionals de reconegut talent i amb un teixit de petites i mitjanes empreses, emprenedors i d'empreses emergents especialment dinàmic i innovador», ha destacat. Nuyts ha confirmat que la multinacional nord-americana manté la seva aposta per invertir a Espanya, on ha trobat professionals amb «molt talent».

«Al llarg dels últims cinc anys hem creat més de 1.000 llocs de treball fixos a Espanya. Aquí hem trobat professionals amb molt de talent i és per això que seguirem invertint i contractant intensament a Espanya», ha subratllat. Amazon ha recordat que aquestes eines han permès a milers d'emprenedors espanyols impulsar les seves vendes i expandir els seus negocis a l'estranger, com a mostra que el 2016 les vendes internacionals de les petites i mitjanes empreses espanyoles que venen a la plataforma van superar els 200 milions d'euros.

Aquest aeroport de connexió de Barcelona se suma a les inversions anunciades per la multinacional a Espanya en els últims nou mesos. Després de l'arribada d'Amazon.es el 2011, ha creat un miler de llocs de treball fixos, tant a les oficines corporatives com en els dos centres logístics de San Fernando de Henares, a Madrid, i Castellbisbal, al Vallès Occidental, així com en els dos centres urbans de distribució dedicats específicament a Prime Now. La multinacional també està construint unes noves instal·lacions al Prat de Llobregat que, amb una superfície de 60.000 metres quadrats, estaran en funcionament a la tardor i, gràcies a les quals, es generaran 1.500 llocs de treball més d'aquí al 2019.

Amazon completa la seva aposta per Espanya amb un centre de desenvolupament de programari de Madrid en què ja treballen 120 enginyers dissenyant noves funcionalitats i serveis per als cinc webs que la firma té a Europa, així com donant suport a Amazon Business. A més, el gegant del comerç electrònic va confirmar fa unes setmanes la intenció de crear el 2017 més de 500 nous llocs de treball fixos, que suposa que, en només un any, augmentarà la seva plantilla més d'un 50%, passant dels 1.000 treballadors actuals als 1.500 que tindrà a finals del 2017.


Comentaris

envia el comentari