IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Amb aquests trucs podràs salvar la teva vida si t'estàs ofegant

Encara que sembli difícil, cal mantenir la calma

Amb aquests senzills passos aconseguiràs salvar la teva vida. | Cedida.

La majoria de persones sap que quan algú s'està ofegant perquè s'ennuega amb menjar o amb algun objecte, cal fer la maniobra d'Heimlich. Però que passa, si ens passa quan estem sols? El portal The Hippocratic Post ha revelat en un article les claus necessàries per actuar en aquesta compromesa situació.

1. Romandre en calma. Encara que sembli realment difícil, és molt important, ja que si entres en pànic, la teva gola es tancarà més i serà molt més complicat treure l'objecte que t’obstrueix la respiració.

2. Tossir. Si l'ennuegament és parcial, amb un tossit fort hauria de ser suficient per treure l'objecte. A més, és molt important tossir inclinant el cos cap endavant.

3. Si la via està totalment bloquejada, no podràs tossir ni fer cap so per demanar ajuda. Per això mateix, has de cridar l'atenció d'algú, com sigui.

4. Si estàs realment sol, hauràs de fer-te tu mateix la maniobra d'Heimlich. Col·loca un dels teus punys en l'espai que hi ha entre la caixa toràcica i el melic i amb l'altra mà empeny el puny cap amunt i amb força.

5. No et fiquis els dits a la boca o tractis de treure't l'objecte. Gairebé sempre aquesta acció sol empitjorar la situació.

6. Prevenir és millor que curar. Quan mengis o masteguis xiclet, evita riure o parlar.

7. Menja trossos petits. Tot el que pugui cabre en un rotllo de paper higiènic buit pot provocar una obstrucció de les vies respiratòries. És important el fet de mastegar a poc a poc.

8. En el cas dels nens, evitar que es fiquin a la boca coses com trossos de globus o peces de plàstic. A més, de mastegar bé el menjar abans d'empassar-se’l.


Comentaris

envia el comentari