Amb un tub de pasta de dents va donar a la seva filla una lliçó important

Amy va voler advertir la seva filla d'onze anys del poder que tenen les paraules

Amy Gardner va decidir preparar la seva filla Breonna, d'onze anys, per al seu primer dia a secundària amb una important lliçó sobre la capacitat de les paraules per fer mal. Els pares de la noia li van regalar diverses coses perquè Breonna comencés el curs amb ganes i il·lusió, però la nit abans del seu primer dia, van decidir donar-li una lliçó perquè fos conscient de si mateixa abans de començar una etapa tan important. Amy li va donar a la nena un tub de pasta de dents i un plat, i li va demanar que espremés el tub i tragués tota la pasta de dents sobre el plat. Quan Breonna va acabar, la seva mare li va demanar que tornés a ficar la pasta de dents al tub.

Breonna va començar a queixar-se dient que no podia, va dir «mai tornarà a estar com estava abans», però igualment va començar a ficar la pasta al tub com podia. Quan va acabar, Amy li va dir «recordaràs aquest plat de pasta de dents tota la vida» i llavors li va explicar «les teves paraules tenen tant poder com la vida o la mort. Ara comences secundària i veuràs quant de pes poden portar les teves paraules. Tindràs l'oportunitat de fer-les servir per fer mal, menysprear, humiliar i ferir els altres. També tindràs l'oportunitat d'utilitzar-les per guarir, animar, inspirar i estimar els altres».

«De vegades prendràs la decisió equivocada, puc dir-te almenys tres vegades aquesta setmana en què jo he fet servir les meves paraules sense pensar i he fet mal. Igual que la pasta de dents, una vegada les paraules han abandonat la teva boca ja no pots tornar a ficar-les dins. Utilitza les teves paraules amb cura, Breonna. Quan vegis altra gent fent servir malament les seves paraules, vigila les teves. Pren la decisió cada matí de donar vida amb les teves paraules. Decideix aquesta nit que donaràs vida a secundària, sigues coneguda per la teva amabilitat i la teva compassió. Utilitza la teva vida per donar vida a un món que la necessita desesperadament. Mai lamentaràs la teva elecció per l'amabilitat».


Comentaris

envia el comentari