L’Ametlla del Vallès permetrà fer topless a les piscines municipals

El 60,9% de les dones majors de 16 anys han votat a favor a través d'una consulta vinculant

Una dona prenent el sol, en una imatge d'arxiu
Una dona prenent el sol, en una imatge d'arxiu | Cedida

L’Ametlla del Vallès fa un salt a la modernització i aquest estiu permetrà el topless a les piscines municipals. Així ho han decidit les veïnes de la localitat del Vallès Oriental a través d’una consulta vinculant a la qual s’ha exclòs als homes, en considerar que la consulta anava adreçada només a les dones residents a l’Ametlla.

El 60,9% de les dones majors de 16 anys, doncs, han decidit que l’Ametlla del Vallès farà aquest estiu un pas transcendental cap a la modernització i permetrà banyar-se i prendre el sol sense la part superior del vestit de bany a totes les dones que així desitgin fer-ho.

‘Mugrons lliures’, la veu de la renovació

«La societat de l’Ametlla està en concordança amb el que ja pensàvem. La societat està a favor que tots i totes siguem iguals en dret», ha comentat Anna Cammany, portaveu de ‘Mugrons Lliures’, en declaracions a Rac1.

Aquesta, que ha recalcat que «tant de bo això faci que els pobles de Catalunya deixin com nul·les les normatives que ho prohibeixen», s’ha felicitat del triomf de la votació després que l’equip de Govern de l’Ametlla del Vallès es comprometés a canviar la normativa a les piscines de Can Camp i Ca l’Arenys perquè el topless estigui permès aquest estiu a les piscines de la localitat.

Un total de 231 vots a favor, per 148 en contra

El 60,9% de les dones han conformat un total de 231 vots, que finalment han jugat a favor del ‘si’ a la iniciativa. Els 148 vots no han estat suficients per capgirar la votació i, finalment, es podrà fer topless a l’Ametlla.

«Estem molt satisfets d’haver fet la consulta, sobretot per l’alta participació que ha tingut», ha relatat la regidora de Participació, Dolors Ferrer, mentre mostrava la seva alegria per «haver pogut donar veu a la ciutadania i aplicar la voluntat de la majoria».


Comentaris

envia el comentari