IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Un amic de la víctima de ‘La Manada’ assegura que va dir-li que marxava a dormir al cotxe

Succeïa pocs minuts abans que tingués lloc la suposada violació

'La Manada' durante los Sanfermines, momento en que son interceptados por la policia
'La Manada' durant els Sanfermins, moment en que són interceptats per la policia | Cedida

Ahir, dimecres 22 de novembre, van declarar davant l'Audiència de Navarra els presumptes responsables de la violació múltiple d'una noia durant els Sanfermins de 2016.

A la sessió d'ahir, van declarar per ordre: José Ángel Prengui, amb uns polèmics comentaris; Manuel Escudero, Ángel Boza, Antonio Manuel Guerrero i Alfonso Jesús Cabezuelo i cadascun ha hagut de fer front a les diverses preguntes de l'acusació.

Tots, sense excepció, van assegurar mostrar-se molt sorpresos amb el que havia succeït i no comprendre per què la víctima els havia denunciat. Enfront del jutge han rebatut la declaració de l'afectada i han argumentat que les relacions que van mantenir amb ella no solament van ser consentides, sinó que a més van ser promogudes i gaudides per ella, qui, es va mantenir activa en tot moment.

Les declaracions d'un amic de la víctima

Ara, segons informa ‘El País’, s'ha pres declaració per videoconferència a un amic proper de la víctima, un noi que aleshores tenia 18 anys i qui, pel que sembla, la va trucar poc abans que es produís l'incident. Segons el seu testimoni, la víctima el va informar que marxava a dormir al cotxe.

En la seva explicació comenta que la va conèixer durant el dia i la va trucar a la nit amb la intenció de saber si seguia estant per allà. A la conversa telefònica, la víctima va comentar que com estava lluny d'on es trobava ell, aniria a dormir al cotxe. El testimoni asegura que en cap moment va dir-li que estigués amb ningú.

Després de la seva intervenció ha tingut lloc un recés, després del qual es recolliran les declaracions tant dels detectius que van realitzar els seguiments posteriors a l'incident, com del policia municipal que li va prendre declaració a la víctima.

Imagen de la manifestación
Manifestació en contra de les violacions | Cedida

Dues debilitats enormes

Per la seva banda, l'advocat de la víctima, Carlos Bacaicoa, ha assegurat que l'informe de xarxes socials realitzat pels detectius compta amb dues importants febleses, encara que no ha entrat a matisar quines.

I és que, cal recordar, que el tribunal va acceptar com a prova una fotografia publicada per la víctima a les xarxes socials, i va acceptar considerar l'actitud festiva de la víctima com un condicionant dels fets, en tant i quan, no es mostrava afectada.

Aquesta culpabilització de la suposada víctima ha suscitat tot un moviment de protesta, que ha donat peu a diversos comentaris a la xarxa i manifestacions socials.

El abogado de la víctima de 'La Manada', Carlos Bacaicoa
L'advocat de la víctima de 'La Manada', Carlos Bacaicoa | EFE

Comentaris

envia el comentari