L'actriu Ana Duato hauria defraudat més d'un milió d'euros a Hisenda

Aquesta ja és la segona vegada que es coneix una evasió en el pagament dels seus tributs
Ana Duato, coprotagonista de 'Cuéntame cómo pasó' debe a hacienda más de un millón de euros.
Ana Duato, coprotagonista de 'Cuéntame cómo pasó'  | Cedida

 

'Cuéntame cómo pasó' torna a ser notícia, va tornar la setmana passada amb un episodi especial, però no és aquest motiu l'únic que li ha donat ressò en els darrers dies. Una de les seves grans protagonistes, Ana Duato, qui interpreta el paper de Mercedes -també coneguda com a 'Merche'- a la ficció, podria estar involucrada en un frau fiscal que superaria el milió d'euros.

 

Sembla que l'actriu no hauria pagat a Hisenda la quantitat concreta d'1.103.886 euros, que es deriva de la suma total del concepte d'IRPF que no hauria abonat durant els darrers cinc anys, des del 2013 fins al 2017. A més, segons els inspectors de l'Agència Tributària, el seu marit, Miguel Ángel Bernardeau, també estaria sent investigat. Cal mencionar que es tracta d'un administrador de Ganga Producciones SL, que té participació a la sèrie de TVE.

 

Hauria deixat de pagar 220.000 euros cada any

Segons informació de 'El Confidencial', va ser l'any 2013 quan Ana Duato va deixar d'utilitzar l'estructura de Gaumukh AEIE en el pagament dels seus tributs. Aquesta era una agrupació econòmica amb dos mercantils a Costa Rica, on cedia els seus drets d'imatge. Tenia com a titular Bernal Zamora Arce, un popular testaferro del país.

 

Quan va deixar d'utilitzar aquesta agrupació, Ana Duato va rebaixar la seva quota d'IRPF, ja que només cobrava una sèrie a través de la productora Ganga y Producciones. Tot i això, Hisenda afirma que es tractava d'uns serveis molt personals que ella hauria hagut de rebre en nòmina.

 

D'aquesta forma Ana Duato hauria evitat pagar 1.103.886 euros en total, el que suposen uns 220.777 euros cada any, del 2013 al 2017, així ho reflecteix un informe que s'ha elaborat sobre la seva situació.

 

La actriz Ana Duato ya se había enfrentado a un juicio en Madrid, en junio de 2016.
L'actriu Ana Duato ja s'havia enfrontat a un judici a Madrid, al juny de 2016  | Cedida
 

Implicat també el seu marit

De la mateixa forma que se l'ha investigat a ella, Hisenda també ha seguit els moviments del seu marit, l'empresari Miguel Ángel Bernardeau, sobre qui també s'ha pogut saber que té un deute gairebé milionari, de 881.521 euros en total.

 

Tot i que es tracta d'una xifra més baixa que la de la seva dona, s'ha de dir que aquests diners haurien sigut estafats en el mateix període de temps que els d'Ana. El seu cas, però, és diferent, ja que el seu salari no es trobava especificat a la seva nòmina, estava vinculat a la xarxa de societats que al seu torn estaven relacionades amb la seva productora. Davant de tots aquests problemes amb Hisenda, tots dos han decidit abonar els deutes que tenien.Comentaris

envia el comentari