Ana Obregón i el seu fill necessiten un altre visat si volen continuar amb el tractament a Nova York

Gairebé han passat els 90 dies que ofereix el visat de turista

Ana Obregón y Álex Lequio continúan en Nueva York
Ana Obregón i Álex Lequio segueixen a Nova York | CatalunyaDiari.cat
 

Sembla que es presenten nous problemes per la família Lequio Obregón. En aquest cas, hauran de passar per un lent i tediós procés si desitgen allargar la seva estança a la ciutat de Nova York. I és que ja fa més de dos mesos que el clan va ser vist entrant en una prestigiosa clínica, que està especialitzada en el diagnòstic i tractament de càncer.

Des d’aleshores, no s’ha sabut gairebé res sobre la família. Així doncs, aspectes com què li passa a l’estat de salut d’Álex Lequio, quin tipus de tractament està rebent o simplement quina és la previsió de la situació, conformen les grans incògnites que envolten el cas del petit Lequio.

L’únic que està clar és que les persones del seu entorn no l’han deixat sol en cap moment i estan contínuament pendents d'Álex. La seva mare és la que no s’ha mogut del seu costat des que van arribar a la ciutat, mentre el seu pare s’organitza el millor que pot per passar el màxim temps possible amb el seu fill, i la seva xicota aprofita per sorprendre’l sempre que pot.

Necessiten dur a terme nous tràmits per allargar l’estança

Doncs bé, un cop han passat gairebé 90 dies a la ciutat que mai dorm, ara la família ha d’enfrontar-se als costosos tràmits administratius que necessiten si la seva intenció és que el jove Álex continuï el tractament al Memorial Sloan Kettering Cancer Center.

Això és així perquè el permís de turista ofereix la possibilitat de restar al país tres mesos, però no més. Si l’estança s’allarga, necessitaran un nou visat, tal com informa la revista ‘Jaleos’. Per tant, Ana Obregón i el seu fill es veuran obligats a sol·licitar una extensió excepcional de la visa que van obtenir en arribar al país.

Una altra opció és la d’adquirir un Visat de No Immigrant al Consulat, un tràmit que van poder aconseguir sense dificultats en arribar a Nova York, gràcies a les cites programades al centre hospitalari.

Després de 90 dies, es requereix un nou visat

En aquests moments la família Lequio-Obregón es troba davant l’obligació d’enfrontar una sèrie de tràmits que complicaran bastant la seva vida. I és que necessiten posseir un document que els autoritzi a quedar-se de forma indefinida al país. Per aconseguir-lo, hauran d’omplir molta paperassa i abonar una suma de 160 dòlars.

A més, han de justificar la seva estança i jurar per escrit que no cometran cap il·legalitat mentre es troben a Nova York. Pel que fa a obtenir la validesa dels visats, hauran de sotmetre’s a una entrevista a l’Ambaixada.

Només hi ha una manera d’agilitzar una mica el procés: amb una carta de l’hospital. En aquest aspecte, el centre hospitalari facilita bastant la vida dels seus pacients, sempre que abonin un total de 260 dòlars.


Comentaris

envia el comentari