Ana Rosa Quintana fent un discurs durant una entrega de premis

Ana Rosa Quintana rep una desagradable sorpresa dies abans de Nadal

La presentadora haurà de fer front al tractament que va realitzar d'una notícia

Ana Rosa Quintana no deixa de ser notícia per les situacions i comentaris controvertits que, de vegades, tenen lloc en l'espai que presenta. Així, 'El programa d'AR' ha viscut des de conflictes d'aquesta amb Juan Carlos Monedero fins amb un voluntari de la vacuna del coronavirus.

I precisament el tractament d'una informació en aquest espai és el que ha fet que la presentadora a hagi de presentar-se davant d'un jutge, en concret, el pròxim 14 de gener ha estat citada per un. Ha estat així després d'acceptar-se a tràmit la demanda interposada per la família d'un mort, la qual va ser tractada per la periodista i el seu equip.

L'origen de la demanda

Al mes de maig és quan va tenir lloc el fet que ara farà que Quintana hagi de presentar-se davant la justícia, perquè es va produir la mort d'un home d'ètnia gitana en una finca de la localitat de Rociana a causa de diversos trets.

La Guàrdia Civil sobre els fets, tal com exposa 'Diario de Huelva', ha afirmat que qui va disparar ho va fer pensant «que estava sent víctima d'un robatori». I això va fer que Ana Rosa en el seu programa arribés a afirmar que «Potser l'actitud de l'assassí es pot entendre com a defensa personal».

Així mateix, es va emetre un reportatge on es venia a parlar de la mala reputació que podia tenir la víctima i que era un suposat delinqüent. Aquests comentaris que es van abocar en el programa van ferir a la família de la víctima i van fer que sorgissin veus en contra de l'espai. És més, fins i tot es va acusar la periodista d'atacar el col·lectiu gitano.

Precisament per tota la polèmica que va suscitar, i com se li havia demanat, la presentadora va decidir parar la situació. Per això, va demanar perdó de forma pública dient: «Demanem disculpes si s'ha sentit molesta aquesta família o la comunitat gitana. La nostra intenció no és ferir a ningú i menys a una persona que ha estat assassinada. Des d'aquí, si s'ha malinterpretat o si no s'ha entès bé, ho sentim de veritat».

La demanda interposada a Ana Rosa Quintana

Malgrat les disculpes que la periodista va exposar públicament a 'El Programa d'AR', la família de la víctima mortal va considerar que el mal ja estava fet i, per això, va interposar una demanda contra la periodista i contra la seva productora ('Cuarzo Producciones S.L.') per atemptar contra l'honor i la dignitat del difunt.

Davant el Jutjat de Primera Instància número 40 de Madrid es va posar l'esmentada denúncia i aquesta ha donat ara els seus fruits. Sí, perquè avui s'ha conegut que, després d'admetre a tràmit l'esmentada, la presentadora haurà de personar-se el pròxim 14 de gener davant del jutge i al costat dels demandants, i ho faran per prendre partit en un acord de conciliació.

A les 10 hores és quan les dues parts implicades en aquest procés s'hauran de veure les cares i arribar a un punt d'entesa. Aquest podria ser que Ana Rosa Quintana i la seva productora rescabalessin a la família de la víctima mitjançant el pagament d'una quantitat econòmica.

No obstant això, en cas de no haver-hi un acord, el procés seguiria per via judicial, concretament, l'advocat de la part demandant, David Jiménez, ha manifestat que si això succeís, es procediria a fixar una data per al pertinent judici. De moment, l'estrella de Telecinco no s'ha manifestat al respecte. Però, qui sí ho ha fet ha estat el col·lectiu Gitanos d'Espanya, fent ús del seu perfil a Facebook per anunciar amb satisfacció que ha estat admesa a tràmit la demanda interposada.

En concret, ho ha fet usant aquestes paraules: «Des de Gitanos d'Espanya volem informar-vos que acabem de rebre la notícia que la demanda en contra d'Ana Rosa Quintana que va interposar el nostre cosí David Jiménez, com a advocat de la Germandat Gitana d'Andalusia representant a la família de Manuel, que en pau descansi, ha estat admesa a tràmit. Gràcies per la feina que esteu fent».