Ana Terradillos va escoltar el discurs que va pronunciar Ana Rosa el 19 d'octubre, dia mundial contra el càncer de mama.
La presentadora va començar el seu programa com no podia ser d'una altra forma, amb un discurs sobre la seva experiència i vivència durant aquests deu mesos que s'ha estat tractant. Durant els primers cinc minuts de programa, la periodista llegia un discurs que es notava que havia estat pensat i treballat.
Unes paraules que també han servit per a totes aquelles persones que estan passant ara mateix per aquesta difícil malaltia, o per altres de semblants. Amb el testimoni de la presentadora, mostra que hi ha sortida i hi ha esperança. Per això és tan important que qüestions com aquesta es portin a la televisió per mostrar la cara B del procés que no sempre es coneix.
La presentadora ha respost a qüestions tan poc parlades com per exemple, com explicar-ho a la família. Una malaltia que, segons ella, només es passa confiant «en la ciència i en el suport del nostre entorn».
Ana Terradillos entusiasmada amb el seu discurs
Així ha començat el seu discurs: «Avui, 19 d'octubre, és el dia internacional contra el càncer de mama, el tumor més comú al nostre país. Una malaltia que colpeja milers de dones, però de la qual se'n surt amb seguiment i controls adequats».
La companya d'Ana Terradillos ha recordat el moment dur en què li van comunicar la fatal notícia. «Quan escoltes càncer de mama de la boca d'un metge, et fas moltes preguntes. Què em passarà? Com ho explico a la meva família? No hi ha certesa, només incertesa», va assegurar.
La presentadora va continuar sentint malestar i incertesa encara que ja era la segona vegada que ho patia. Per poder definir com se sent ella respecte a aquesta malaltia, va recordar unes paraules de l'actriu Olivia Newton-John, que va morir fa dos mesos a causa d'un càncer de mama.
«Deia Olivia Newton-John, després de 30 patint càncer de mama, que calia canviar la narrativa bèl·lica. La paraula lluita comporta un discurs de triomf o derrota, i no és just perquè no som valents ni heroïnes, som dones amb dret a queixar-nos».
Terradets va escoltar atentament les paraules de la seva companya
«Darrere de la paraula càncer hi ha dones, no guerreres ni soldats. La nostra cura no depèn d'un coratge sobrehumà, depèn de la ciència i del suport del nostre entorn», va reivindicar la periodista.
Així mateix, creu primordial donar a entendre a la societat que «càncer, no és un cognom, no et defineix com a persona ni com a dona». Per a ella, simplement és «una circumstància que pot passar a qualsevol, és la vida». I tant que és una circumstància perquè arriba a afectar més de 33.000 persones a l'any només a Espanya.
Ana Terradillos connecta des de Cuatro al dia amb El programa de Ana Rosa igual que abans ho feia Sonsoles Ónega a Ya es mediodía. Terradillos mostra un breu resum de l'actualitat informativa que es tractarà al programa de la Cuatro. Una mena de ganxo per a tots els espectadors.
Un moment que utilitzen les dues periodistes per veure's les cares després que Ana Terradillos fos una de les presentadores substitutes d'Ana Rosa quan ella va travessar aquesta malaltia difícil.
Càncer del qual encara no està recuperada. Doncs per aconseguir l'alta ja va avançar que trigaria cinc o sis anys perquè, fins aleshores, s'han de fer moltes proves i seguir els tractaments. D'aquesta manera, tot i tornar, també ha confessat que, del programa dels divendres, s'encarregarà Joaquín Prat perquè ella pugui descansar.