IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Anàlisi de set mètodes utilitzats per evitar els radars de trànsit

Molta gent és capaç de fer qualsevol cosa per evitar una multa per excés de velocitat, però les pràctiques que utilitzen no són del tot fiables

Moltes multes de trànsit per excés de velocitat són el resultat de les fotos que capturen els radars. | cedida

Un article de 'Autocasion' analitza la fiabilitat dels diferents mètodes que utilitza molta gent per «escapar» dels radars i, així, evitar multes per excés de velocitat. Us els deixem a continuació.

1. Laca a la matrícula. Molts creuen que una lleugera capa de laca de cabell sobre la matrícula fa que el flaix del radar reflecteixi i no es pugui llegir correctament la placa. En canvi, no serveix de res, ja que encara que es torna més brillant i no aconsegueix enlluernar les càmeres dels radars.
 

2. Doblegar la matrícula o portar-la en mal estat. Fer qualsevol modificació de la matrícula per ocultar els nuúmeros podria servir perquè el radar no distingeixi de quin cotxe es tracta, però els que facin això s'enfrontaran a una sanció de 200 euros per una greu infracció.

3. Col·locar un CD a la matrícula per enlluernar la càmera (igual que amb la laca). Novament, es tracta d'una tècnica inservible.


4. Tapar part de la matrícula amb un mocador. És una tècnica molt recurrent pels motoristes i consisteix a lligar un mocador o qualsevol peça de roba prop de la matrícula perquè, quan es mogui amb el vent, tapi part de la placa. Pot ser efectiva per evitar un radar, però aquesta tècnica està sancionada amb 200 euros.


5. NoPhoto. Consisteix a integrar dos flaixos al 'portamatrícules', que deixen anar espurnes de llum quan un sensor òptic detecta la càmera del radar i així no es pugui veure bé la placa. No obstant això, no és un sistema del tot efectiu, ja que de vegades no coincideix en temps exacte amb el radar i, a més, costa uns 220 euros.


6. Números i lletres «invisibles». Aquest invent rus es tracta d'uns adhesius negres amb la forma de números i lletres, idèntics als de les matrícules. Es col·loquen sobre la placa i els fa invisibles. De nou, no és un mètode del tot efectiu perquè en molts casos les matrícules continuen podent ser llegides.

7. Inhibidors. Aquest és l'únic mètode que no es pot detectar a simple vista i que es pot dir que funciona. Capten les ones dels radars i emeten un senyal de major freqüència per bloquejar-los. De totes maneres, el seu ús està sancionat amb 6.000 euros de multa i la retirada de sis punts de carnet.


Per tant, després de veure que cap d'aquests mètodes és massa aconsellable, podem dir que la forma més efectiva, barata i segura d'evitar que un radar ens faci una foto per córrer «més del compte» és respectar els límits de velocitat.


Comentaris

envia el comentari