Antoni Puigverd omple a Reus per explicar la realitat del cristianisme a Catalunya

El pensador català fa un brillant anàlisi de perquè Catalunya és el país del món en el qual la idea de Déu ha desaparegut de la societat amb més força

L'articulista i pensador català Antoni Puigverd va omplir de gom a gom la sala d'actes de la Germandat de Sant Isidre i Santa Llúcia per explicar la seva visió de la realitat del cristianisme a Catalunya. En una anàlisi brillant i profunda Puigverd va intentar explicar des del punt de vista històric perquè Catalunya és el país del món en el qual la idea de Déu ha desaparegut de la societat amb més força i rapidesa i com els dos grans càncers de la postmodernitat, el relativisme cultural i l'hedonisme, han anat omplint l'espai social i ideològic de la societat creant individus sense projectes vitals ni transcendència, a mercè dels plaers més immediats i la sensualitat amb una confusió total i absoluta entre felicitat i plaer.

La idea-proposta principal de Puigverd sobre el futur de l'església al nostre país es pot resumir en què ha de convertir-se de nou en una minoria creativa que des de l'evangeli torni a donar sentit a les vides d'uns ciutadans perduts en el forat negre del relativisme cultural. Seguint la línia del Papa Benet XVI i fent de la necessitat virtut, l'església ha d'aprofitar la pèrdua de poder social i polític de les últimes dècades per tornar a ser autèntica, evangèlica, que «que actuï com un hospital de campanya per als ciutadans malats de la nostra civilització».

La conferència, com tota l'obra de Puigverd, fou profunda plena de matisos i idees suggerents que val la pena escoltar i que fan reflexionar. Si no hi vau assistir, es pot tornar a mirar en el Facebook Live que es va fer des de la nova pàgina de la parròquia de Sant Joan Baptista de Reus.


Comentaris

envia el comentari