Antonio David Flores al plató de Supervivientes

Es compliquen les coses per a Antonio David: El cas es podria reobrir imminentment

Amb un simple moviment, el cas de Rocío Carrasco contra Antonio David Flores podria reobrir-se en les pròximes hores

No està sent gens fàcil per a Antonio David Flores. En menys d'un mes ha hagut de veure com ha passat de ser un dels col·laboradors més mediàtics de 'Sálvame' a, de cop, deixar d'aparèixer a la televisió i començar a estar al centre d'atenció per un testimoni demolidor de la seva exdona, Rocío Carrasco, i que el deixen en un molt mal lloc. No és poc el que li està caient a sobre, ja que l'opinió pública se li està tirant a sobre i a més, no aconsegueix trobar la manera de poder defensar-se i poder recompondre públicament de cada cop que està rebent.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Diumenge mateix i abans que es donés inici al tercer episodi de la docu-sèrie 'Rocío, contar la verdad para seguir viva', Carlota Corredera va connectar amb la professora i advocada Carla Vall perquè aclarís alguns dels punts clau en termes judicials i que són d'interès públic davant tot el que s'està explicant. La dada més important que va donar és que encara que Rocío Carrasco no volgués o pensés aportar les proves al jutjat per reobrir el cas que té obert contra Antonio David Flores, hi ha una escletxa judicial que permetria reobrir la causa.

Vall va explicar que, si el fiscal general de l'estat decideix personar-se com a part, podria fer que el jutge tornés a obrir la causa i que s'activessin tots els mecanismes legals que podrien complicar molt les coses a Antonio David, si finalment les proves que existeixen poden evidenciar que la relació que va existir entre els dos no era del tot sana i que, a més, un dels dos membres de la parella estava vivint en desigualtat de llibertats i rebent un mal tracte que mai pot ser justificat.

Carlota Corredera també va voler preguntar per la presumpció d'innocència d'Antonio David i l'advocada va explicar que en moltes ocasions, no solament serveix una sentència judicial perquè una persona rebi el condicionant de víctima i és per tant, suficient el clam popular que està rebent Rocío Carrasco amb una gran quantitat de persones que se l'estan creient i li donen suport en el seu relat públic.

Una violència complicada de demostrar

L'advocada també va recalcar molt que de vegades hi ha tipus de violències que són molt complicades de demostrar i que, per tant, és molt difícil de recopilar proves que permetin a les víctimes presentar-les davant els jutges perquè puguin dictar justícia. Aquest és el cas de la violència psicològica i que a vegades s'invisibilitza, ja que no deixa més rastre que el desajust emocional que repara sobre la víctima directa.

Sigui com sigui i a l'espera que coneguem els moviments judicials, el que està clar és que el testimoni de Rocío Carrasco està removent consciències entre els espanyols i que sense voler-ho, estan portant aquest assumpte a les seves converses entre amics i famílies i que d'alguna manera, posen sencera de judici un tema tan seriós com la violència de gènere.

De mentre, Antonio David segueix en silenci, un silenci que potser ja no és voluntari i que es produeix després que les empreses de comunicació estiguin fent pinya per no donar-li cap mena de cobertura. Aquesta mateixa setmana coneixíem que les principals capçaleres del cor, havien signat un acord per no donar-li pàgines i deixar-lo així fora del focus mediàtic. Un focus mediàtic que de tenir-lo, estaria silenciat de nou el testimoni de Rocío Carrasco que, després de fer un esforç majestuós, està narrant la seva vida any a any, incloent-hi detalls molt escabrosos i que deixen molt malament al col·laborador de televisió i que ara, es troba a casa gairebé sense sortir al carrer.