Antonio Morales

Antonio Morales, el cantant que no va superar la pèrdua de la seva dona, Rocío Dúrcal

El mític cantant dels 60 va caure en vicis com l'alcohol i va tenir conflictes familiars per l'herència de la seva dona

Va ser un dels cantants més reconeguts de l'època dels 60 amb els grups Los Pekenikes i Los Brincos, i després d'una vida plena de musicalitat, la notícia de la seva mort ha commocionat Espanya. El 15 d'abril va aparèixer el cos d'Antonio Morales al seu xalet de Torrelodones, lloc que havia compartit amb l'amor de la seva vida, Rocío Dúrcal. En un primer moment es va armar una atmosfera conspiranoica al voltant de la mort del cantant, però dies més tard l'autòpsia va determinar que havia sigut per causes naturals.

La seva vida va ser un autèntic frenesí hollywoodià. Va passar d'omplir sales de concerts a acabar consumit per l'alcohol. A això s'hi va sumar la mort de la seva dona, Rocío Dúrcal, el 2006, fet que el va afectar profundament i que, segons expliquen persones que li eren properes, seria determinant en els últims dies de la seva vida.

Nascut el 1943 a les Filipines, era el més gran de cinc germans. Quan tenia set anys va arribar a Barcelona i després es va mudar a Madrid. Quan feia els primers passos com a músic, ja se li albirava un futur en l'àmbit musical i va debutar amb Jump, un grup pioner en l'ús de la guitarra elèctrica, tot i que no va ser fins el 1964 que va arribar a la fama amb Los Brincos, el grup en què va compartir escenari amb Juan Pardo.

Juan & Junior

El naixement d'aquest duo tan famós va tenir Rocío Dúrcal com a protagonista. Es van conèixer al rodatge de la pel·lícula 'Más bonita que ninguna', en què ella va treballar com a actriu i ells van compondre la banda sonora. Anys més tard, el 1970, es va casar amb Antonio Morales, 'Junior', a El Escorial. Van tenir tres fills: Carmen, que està casada amb Luis Guerra, propietari d'una cadena de gimnasos; Antonio, pare de tres fills que va patir el coronavirus l'any passat; i Shaila, que és cantant i viu als Estats Units. L'any del naixement de la seva última filla, el 1979, va ser quan va anunciar que deixava els escenaris. Segons va comunicar a la premsa, ho feia per cuidar els fills i per fer de mànager de la seva dona.

Amb Rocío va viure una vida d'alegries de la qual mai va poder allunyar-se després que la cantant morís el 2006 a causa d'un càncer d'úter. Des d'aquest moment va començar una etapa fosca inundada per l'alcohol. Segons va explicar en una entrevista, «en lloc de prendre cafè amb llet, bevia vi d'amagat».

Problemes familiars

Per si no fos prou, Antonio també va tenir problemes amb la família per l'herència de Rocío Dúrcal, que va provocar que tant Carmen com Antonio l'acabessin portant als tribunals. Rocío havia deixat l'herència a Espanya, però el seu fill gran va descobrir que tenia béns a l'estranger i que el seu pare no tenia cap intenció d'incloure'ls en l'herència. Shaila va intentar mediar en el conflicte familiar, però l'únic que va aconseguir va ser encallar més la situació. El 2011, amb motiu del casament de Carmen, Antonio Morales finalment es va reconciliar amb els seus fills, però, tot i que la situació es va calmar,  'Junior' va viure un infern fins a l'últim dia de la seva vida. De fet, moltes persones que li eren properes encara parlen de l'estat d'ànim deprimit que el va acompanyar des que va quedar vidu.