Ana Rosa Quintana continua al capdavant del seu programa comentant l'actualitat a tots els espectadors de la pantalla petita. Aquesta setmana li ha tocat un tema que no és fàcil, però que cal abordar. Per això, va entrevistar una especialista i va donar la seva verdadera opinió sobre l'assumpte que li pertoca o que hauria de pertocar a tothom.
Cada dia mostra l'actualitat informativa de manera fàcil, senzilla i entretinguda, però sense desvirtuar-ne els fets. Potser, per això, El programa de Ana Rosa és el més longeu de la història de Telecinco des de la seva estrena l'any 2005.
Ana Rosa Quintana dona la seva opinió sobre el tema
El darrer dimarts, Ana Rosa tenia una notícia difícil entre mans: la possible aprovació de la llei trans. Per explicar bé el tema, poder-hi aprofundir i construir una opinió vàlida, la presentadora ha comptat amb la presència d'Amelia Valcárcel, filòsofa i consellera d'estat vitalícia. L'experta ho ha explicat sense embuts. «Aquesta llei posa en perill les dones, els menors i la democràcia», així expressa la seva opinió d'una manera molt clara perquè tots l'entenguin.
Per matisar més en el tema, ha posat un exemple sobre què significa per a ella el moviment queer. «Hhi ha un ocellet molt divertit, el cucut. Qualsevol que sent el cant del cucut diu "mira, que bonic". Aquest ocellet es fica en un niu aliè, en tira tots els ous fora i fa que un parell de pit-rojos, per exemple, l'alimentin fins que es fa desmesuradament gran». Amb aquesta història del cucut, Amelia va explicar a Ana Rosa i als col·laboradors que «això és el queer respecte al feminisme, vol ocupar l'espai del moviment feminista».
Aleshores, el moviment queer i el feminisme no hi poden conviure? Segons la filòsofa, no ho podrien fer, perquè ella té clar que «l'agenda queer vol ocupar l'espai del feminisme». A més, en aquest mateix fil va matisar que «el moviment queer no és feminista», per si encara hi havia dubtes.
Ana Rosa Quintana també hi ha volgut opinar. «Cal agrair a les feministes i a tots els moviments feministes l'evolució, la garantia i els drets que hem aconseguit les dones gràcies a elles i a les seves mobilitzacions. Hi haurà moltes feministes de dretes, però es queden a casa seva».
La presentadora va donar suport públicament a totes aquestes dones que es declaren feministes i que lluiten pel moviment dia a dia. «En molt pocs anys, el paper de la dona, malgrat que hi encara queda moltíssim, ha cobrat una importància que no tenia. Crec que cal agrair a aquestes feministes el seu afany i cal dir que, gràcies a elles, moltes altres dones ens n'hem beneficiat. Jo pertanyo a una generació de dones feministes combatives». La seva opinió va ser molt clara i es va proclamar feminista.
Què és el moviment queer?
Potser moltes persones no saben de què es parla els darrers dies. El moviment queer està lligat a la possible aprovació de la llei trans i, per això, és molt important entendre quins límits comprèn.
La convidada d'Ana Rosa va voler posar èmfasi que l'agenda queer «conté punts com ara el suport a la pornografia i, si és violenta, tant se val». També tracta el tema de la prostitució i diu que «és una feina qualsevol».
Tanmateix, cal diferenciar el feminisme del moviment queer, perquè la filòsofa assegura que: «Tota la gent que es manifesta intenta posar-li l'etiqueta feminista al moviment queer. És un disbarat democràtic. Ens estem jugant moltíssim».
La gent no li dona la importància que hauria de tenir, per això, Ana Rosa, que n'està assabentada de la rellevància, ha fet una petició: «El President hauria d'escoltar veus tan formades i tan feministes com la de la senyora Valcárcel».