Com aprendre anglès

Set mètodes efectius per aprendre anglès

Saber anglès és cada vegada més necessari, tant en l'àmbit professional com personal. Si t'estàs plantejant començar a practicar aquesta llengua o millorar-ne el teu nivell, t'expliquem quines opcions tens per aprendre anglès!

7 mètodes efectius per aprendre anglès

 

1. Fer una estada a un país de llengua anglesa

Un dels millors mètodes per aprendre anglès és fer una estada a una ciutat on es parli aquest idioma: Londres, Nova York, Dublín, Bristol... D'aquesta manera, viuràs les 24 hores del dia en anglès i podràs millorar el teu nivell ràpidament, especialment l'speaking i el listening. A més, una vegada allà, també podràs apuntar-te a classes amb professors titulats i nadius i, així, també podràs estudiar la gramàtica anglesa i conèixer nous companys internacionals amb qui poder practicar aquest idioma. A l'hora de fer una estada d'aquest tipus, tens unes quantes opcions. Pots viure a casa d'una família anglesa i fer de cangur dels seus fills, buscar feina, inscriure't a un voluntariat o a un curs o, fins i tot, apuntar-te a classes i estar a una residència d'estudiants. Tot i que aquesta és una de les millors alternatives per aprendre anglès segons els experts, és també una de les més complicades perquè requereix una inversió gran de diners i viure un temps fora de la teva ciutat i, per tant, deixar la teva feina o estudis.

2. Apuntar-te a una escola d'anglès

Una altra manera de posar en pràctica l'anglès és fer un curs d'aquesta llengua. Hi ha molts centres que n'ofereixen, com l'Escola Oficial d'Idiomes o les acadèmies privades d'anglès. El més important abans de començar un curs és que tinguis clar quin és el teu objectiu i quin tipus de curs vols fer perquè n'hi ha de molts tipus! En primer lloc, hi ha cursos per practicar una habilitat concreta: conversa, anglès de negocis, cursos per preparar exàmens oficials... I, en segon lloc, hi ha cursos de durades variades intensius, anuals, trimestrals, d'estiu... També caldrà que sàpigues quin és el teu nivell. Si no ho saps, no et preocupis, la majoria de centres ofereixen la possibilitat de fer una prova de nivell i et sabran dir quin és el curs que més encaixa amb els teus coneixements. Un altre consell és que abans d'apuntar-te a una escola preguntis al centre quin tipus de professors tenen. L'ideal és que siguin nadius i estiguin qualificats per ser professors.

aprendre angles barcelona

 

3. Fer classes particulars

Un altre mètode per millorar l'anglès molt similar a l'anterior són les classes particulars. El seu principal avantatge és que són més personalitzades que les classes en acadèmies perquè s'adapten molt a cada estudiant. A més, se solen fer a domicili. El preu, per això, també és més elevat. Per rebre a classes particulars d'anglès pots buscar professors en pàgines web com Tusclasesparticulares.com o Superprof.es. Si ho prefereixes, ho pots consultar a escoles o acadèmies perquè moltes també ofereixen aquesta possibilitat. Igual que en el cas anterior és important que tinguis clar quin és el teu objectiu perquè el professor prepararà les classes en funció d'allò que vulguis millorar.

4. Fer classes online per Skype

Un altre sistema per practicar anglès que encara és una mica desconegut són les classes online d'anglès que ofereixen algunes pàgines web com LOI English. Es tracta de classes particulars online que podràs fer des de casa teva, només et caldrà tenir una eina com Skype o Hangouts. El funcionament d'aquest servei és el següent: un cop hagis pagat la classe, podràs seleccionar el professor que vols i el dia i l'hora. Podràs fer una classe puntual o classes més regulars, en funció de les teves necessitats. El principal avantatge d'aquest mètode és que és molt còmode i flexible (també sol ser més econòmic) perquè pots fer les classes des d'allà on vulguis i a l'hora i dia que et vagi bé. A més, normalment les classes les fan persones angleses i, per tant, és un bon sistema per practicar la conversa.

5. Participar en Meetups

Si no ets massa partidari de les classes i prefereixes fer activitats socials, pots unir-te a Meetups per practicar anglès. Es tracta de trobades que s'organitzen des de la plataforma Meetup i en les quals participen persones que volen intercanviar idiomes o practicar anglès amb altres persones de la seva ciutat. Normalment aquests esdeveniments es fan en bars i per accedir-hi només cal pagar la beguda o el menjar que prenguis. Aquells Meetups que tenen un professor sí que solen tenir un preu extra, que ronda els 5 o 10 euros la sessió. L'avantatge d'aquest sistema és que és més lúdic que els anteriors. Tot i així, no és tan estricte i organitzat. Per tant, només és recomanable per aquells que ja tenen un bon nivell d'anglès i volen fer activitats per mantenir-ho.

6. Fer un intercanvi lingüístic

Una altra opció més lúdica i econòmica per aprendre anglès són els intercanvis lingüístics. Pots ensenyar català o castellà a una persona anglesa i ella t'ensenyarà anglès. Per accedir a un intercanvi lingüístic pots consultar a les cartelleres d'anuncis que tenen moltes escoles d'idiomes o per Internet. També pots contactar amb universitats, com la Universitat Pompeu Fabra o la Universitat de Barcelona, que n'ofereixen. Un cop hagis trobat la teva parella lingüística, ja només caldrà posar data per començar a practicar l'idioma. Aquest mètode és molt efectiu per millorar la conversa. Si el que vols aprendre és gramàtica caldria combinar-ho amb classes.

7. Fer anglès pel teu compte

Finalment, una última opció per aprendre anglès és fer-ho per al teu compte. Tot i que en un primer moment sembla difícil, no ho és tant, només requereix molta força de voluntat. Internet està ple de recursos perquè puguis practicar anglès al teu ritme. Hi ha pàgines web amb lliçons gramaticals interessants, canals de Youtube, blogs, entre d'altres. Pots combinar aquests continguts veient sèries o pel·lícules en anglès, llegint les notícies a un diari anglès, escoltant la ràdio en anglès o llegint llibres en aquesta llengua. Per acabar-ho de completar, també pots comprar llibres pensats per aprendre anglès sense professors, així tindràs una guia dels continguts que necessites saber per superar el nivell que estàs treballant.   Aquests són els mètodes que tens al teu abast per practicar anglès i millorar el teu coneixement d'aquest idioma. Recorda que el més important és que facis servir aquell que més encaixa amb els teus objectius, necessitats i forma de ser.

Good luck!


Comentaris

envia el comentari