Aquest és un dels enganys més freqüents als supermercats

Cal fixar-se bé en l'origen dels productes

Els supermercats de vegades enganyen els consumidors fent-los creure que els productes que venen tenen com a origen el seu país o la seva pròpia comunitat autònoma. Facua fa anys que denuncia aquesta pràctica fraudulenta i en un article del seu blog ha volgut mostrar alguns d'aquests exemples. En aquest cas, les fotos s'han fet a Carrefour i en tots cal fixar-se en la lletra petita per adonar-se de l'estafa. Unes d'elles són de la secció de fruiteria, on es pot observar que diverses fruites i verdures posa que són d'origen espanyol, però resulta que s'han exportat des de països llatinoamericans o fins i tot d'altres indrets d'Europa. Aquí una mostra: 

 

 

Un dels exemples més curiosos que recull l'article és de Catalunya. En aquest cas, l'engany és molt evident i pot arribar a ser ridícul. Es tracta de comercialitzar la cervesa Franziskaner, una de les més famoses d'Alemanya, com un producte fet a Catalunya, a través de la col·locació d'un cartell i una bandera catalana com a tret identificatiu. També és molt escandalós aquest exemple de les Illes Balears, on una llagosta es ven com un producte de la comunitat autònoma però es pot llegir que s'ha pescat a l'Atlàntic nord-est: 

Aquests són només alguns exemples, però existeixen molts casos semblants a aquests i és necessari estar alerta per no caure en el seu parany. A més, si observem aquest tipus d'engany és important que ho denunciem a les autoritats de consum.


Comentaris

envia el comentari