IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Aquestes són les cinc preguntes que no estàs obligat a respondre si et para la policia

Són molt comunes, i gairebé tots els conductors les acaben responent

Aquestes són les cinc preguntes de la policia que no estàs obligat a respondre | Cedida

 

En moltes ocasions, la policia realitza controls i, sovint, són molts els cotxes que es veuen obligats a detenir-se i seguir les indicacions dels agents. Normalment, aquests efectuen diverses preguntes a la persona en qüestió, abans de fer el control d'alcoholèmia, de drogues o demanar la identificació. Tot i així, hi ha preguntes que tens dret a no contestar, però que sempre les acaben fent. El portal 'Indignate' ha recollit algunes d'aquestes polèmiques preguntes, i són les següents:

- Em pot dir el seu nom i adreça si us plau? Si no has violat cap llei de tràfic i hagis d'ensenyar el teu permís de conduir, no tens l'obligació de compartir la teva informació personal.

- A on va i d'on ve? Aquesta és una pregunta molt comuna que fan quan paren un cotxe, però no tens per què respondre directament, sinó que pots preguntar primer per la raó de la teva detenció. 

- Té parella senyoreta? Aquesta pregunta, últimament, ja és menys comuna, però tens dret a no contestar-la, ja que també és una pregunta personal.

- A què es dedica vostè? Aquesta pregunta sembla innocent, però és una altra pregunta personal que no tens per què respondre. Encara que sàpigues la raó per la qual has sigut detingut, la teva professió no té res a veure amb això.

  

- Vostè ha pres alcohol?

Comentaris

envia el comentari