Aquests són els requisits a seguir per poder obtenir l'ajuda de 426 euros per a aturats

El Govern ha prorrogat la concessió d'aquesta ajuda fins a 2018
Més de 150.000 persones han tingut accés a aquesta ajuda. | Cedida

El Consell de Ministres ha aprovat aquest divendres un reial decret pel qual es prorroga fins al 15 d'abril el Programa d'Activació per a l'Ocupació destinada a la reinserció laboral dels aturats de llarga durada amb càrregues familiars. Concretament, parla d'aquells aturats que ja han esgotat totes les prestacions i subsidis. Per a aquest col·lectiu es contempla una ajuda de 426 euros mensuals. Segons ha informat el ministre d'Educació i portaveu del Govern, Iñigo Méndez de Vigo, l'Executiu espera que es beneficiïn del programa 210.000 aturats. El PAE comptarà amb una dotació inicial de 537 milions d'euros, 220 milions en 2017 i 337 en 2018.

El Ministeri d'Ocupació ha explicat que el nou PAE, que ha estat «dialogat i acordat» amb els agents socials i que contempla algunes millores respecte al programa anterior per arribar a més beneficiaris. Per poder accedir a l'ajuda, els aturats de llarga durada han d'haver tingut una ocupació anterior, demostrar que estan buscant un lloc de treball activament i haver consumit qualsevol prestació per desocupació almenys un mes abans de demanar l'ajuda. A més, els sol·licitants han de tenir responsabilitats familiars i estar inscrits com a demandants d'ocupació en almenys nou mesos durant els 18 anteriors.

Solament es podran beneficiar del programa aquells que hagin perdut la seva anterior ocupació de forma «involuntària» i, aquests, han de subscriure's al moment de la sol·licitud a un compromís d'activitat en virtut de com realitzaran les accions que determinin els serveis públics d'ocupació o les agències de col·locació que actuïn en col·laboració amb ells. Així doncs, durant el primer mes els beneficiaris d'aquesta ajuda han d'iniciar una cerca activa d'ocupació, realitzar un itinerari personalitzat d'inserció a través dels serveis d'ocupació i tenir un tutor individual. Durant el temps en què rebin l'ajuda, no es podran rebutjar ofertes de treball considerades «adequades» i s'haurà de participar en cursos de formació i accions d'activació a les quals l'aturat sigui convocat.Comentaris

envia el comentari