IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

ÚLTIMA HORA

🚨 Catalunya estrena el confinament per municipis amb 5.413 nous casos de coronavirus en un dia

Aquests són els peixos que no hauries de menjar

La presència de mercuri pot causar greus problemes per a la salut

Imatge d'arxiu d'una tonyina | cedida

Incloure el consum de peix a la nostra dieta és una de les claus de qualsevol tipus d'alimentació saludable. No obstant això, el consum de determinades espècies pot provocar riscos per a la salut, ja que, especialment alguns com la tonyina o el peix espasa, contenen mercuri, un element altament tòxic per al nostre organisme. Segons diversos estudis, el consum de peix o marisc amb alts nivells de mercuri podria augmentar el risc de patir malalties com l'esclerosi lateral amiotròfica (ELA), i a més, indiquen que són els peixos de major grandària i longevitat els que tenen més quantitats d'aquesta substància. En concret, un estudi publicat per la Universitat de Girona ha elaborat una llista de les espècies que més contingut de mercuri tenen, i per tant permet elaborar una llista amb els peixos menys recomanables per al consum humà.

- Peix emperador: Es tracta del peix que conté més quantitat de mercuri amb un 0,98%.

- Tonyina: Amb una quantitat mitjana de mercuri entre el 0,35% i el 0,64%, és el segon d'aquesta llista. Dintre les varietats de tonyina, la vermella i la blanca són les que en contenen més quantitat.

- L'anfós (o mero/nero): Conté una quantitat de mercuri mitjana del 0,46%.

- Llobarro: El quart peix d'aquesta llista amb un percentatge de 0,22 de mercuri.

- Rap: El rap conté un 0,18% de mercuri de mitjana.

Els següents aliments en aquesta llista, parlant ja concretament de marisc, serien el llamàntol amb un 0,04% de mercuri i la llagosta, amb un 0,01%.


Comentaris

envia el comentari