Arrancar-te els pèls del nas podria matar-te

Els microorganismes i patògens del nas poden provocar greus infeccions

Arrancar-te els pèls del nas podria arribar a matar-te | Thinkstock

Els pèls que ens surten a tots del nas tenen una funció vital en el manteniment del nostre organisme, encara que de vegades puguin arribar a ser molestos i antiestètics si sobresurten de les fosses nasals. La seva funció és fer de filtre per a tot tipus de partícules, pols, gèrmens i brutícia que entren en el nostre nas quan aspirem aire. Així que si vols cuidar la teva estètica i els pèls del nas suposen un obstacle, tingues en compte que arrencar-te'ls podria arribar a matar-te.

Com informa saludeficaz.com, existeix una zona de la cara que comprèn des de la barrera que separa les dues fosses nasals fins a les cantonades de la boca i que se l'anomena «el triangle de la mort». En aquesta regió existeixen una gran quantitat de vasos sanguinis que s'intercomuniquen directament amb els nervis que recorren el cervell. En arrencar un pèl del nas des de l'arrel apareix el risc que un d'aquests vasos sanguinis es trenqui i s'ompli de sang.

Si això ocorre, el torrent sanguini queda exposat a microorganismes patògens letals, com l'ameba, que normalment són neutralitzats pels pèls i que podrien posar el cervell en perill, corcant-lo d'una forma lenta i progressiva. Per aquesta raó, els experts recomanen que, en cas de voler eliminar aquest element antiestètic, el millor és retallar o rebaixar aquests pèls amb unes tisores o una eina adequada a aquest ús, però mai arrencar-los des de l'arrel.


Comentaris

envia el comentari